NOS-journaal


NOS-journaal 1.0

afbeelding

( Publiek domein )

(media, communicatie en telecommunicatie; (vooral) in Nederland)

vanaf vaste tijdstippen op radio en televisie uitgezonden overzicht van het actuele nieuws dat verzorgd wordt door de NOS (Nederlandse Omroepstichting); nieuwsbulletin, nieuwsuitzending van de NOS

Semagram (extra betekenisinformatie)


Het NOS-journaal…

is een nieuwsuitzending; is een uitzending

      Algemene voorbeelden


      Vanmorgen even na zessen staan er ongeveer tien feestgangers voor de deur van 538 IDance te wachten tot ze naar binnen mogen. Er zijn vier verslaggevers van kranten, drie fotografen, een cameraman van het NOS-journaal en een van RTL en een verslagggever van Radio-1.

      NRC,

      Het NOS-journaal had maandag weer een opmerkelijk primeurtje. "Professor Buck gerehabiliteerd" was de boodschap, en het actualiteitenprogramma NOVA deed daar dezelfde avond nog een schepje bovenop door de suggestie te wekken als ging het met de door Henk Buck ingeslagen onderzoeksweg nog steeds op rolletjes.

      NRC,

      Twee maanden geleden haalde de burgemeester van Amersfoort het NOS-Journaal met zijn klacht dat intercity's vanaf 1996 niet meer in zijn stad stoppen.

      NRC,

      Gerard van der Wulp (Dordrecht, 1950) is, al ruim zeven jaar, de hoofdredacteur van het NOS-Journaal: "Als het erop aan komt, wendt men zich tot het Journaal. Tijdens de watersnood verdubbelde ons aantal kijkers. Voor bijna de helft van de bevolking was het Journaal de belangrijkste nieuwsbron. Kennelijk beleeft het publiek het Journaal als het nationale medium. Dat komt natuurlijk óók omdat we het al bijna veertig jaar doen."

      NRC,

      Dinsdag 26 december 22.00 uur, NOS-Journaal: zware sneeuwbuien, kans op ijzel, iedereen die niet de weg op moet, wordt aangeraden thuis te blijven.

      Het Financieele Dagblad,

      Het DMD-bestuur moet maandagavond tijdens de wekelijkse vergadering collectief oecumenisch te biecht zijn gegaan anders is het niet te verklaren dat weerman Erwin Krol van het NOS-journaal wederom in zijn hemd werd gezet.

      Meppeler Courant,

      Het resultaat van deze persconferentie was dat de kritiek van Bennis en Halliday in veel media aan bod kwam, en tv-programma's als het NOS-journaal en NOVA delen van de documentaire vertoonden.

      http://www.xminy.nl/,

      Gijs Wanders, bekend als nieuwslezer van het NOS-journaal, komt volgende week dinsdag naar Meppel.

      Meppeler Courant,

      Onderzoek naar vijftig jaar NOS-journaal heeft volgens de auteur vooral opgeleverd dat de invloed van de hoofdredacteur op de organisatie buitengewoon groot is. Het boek is daarom opgebouwd rond de verschillende hoofdredacteuren die er achtereenvolgens zijn geweest: Enkelaar, Simons, Van Westerloo, Brusse, Van der Wulp, Haasbroek en Laroes. Deze hoofdstukken worden onderbroken door berichtgeving uit de NOS-journaals uit de periode van de desbetreffende hoofdredacteur.

      http://advanliempt.com/boeken/journaal.html,

      Zondagavond is het rustig op Schiphol. Twee fotografen en een ploegje van het NOS-journaal. Een overmacht aan marechaussee's, beveiligingsbeambten en ambtenaren van Buitenlandse Zaken belet hen de vertrekkende Princen nog iets te vragen.

      NRC,

      Indien we in de weken, voorafgaande aan een voetbalwedstrijd, deze even vaak zouden aankondigen in NOS-journalen en nieuwsrubrieken als de actie 'Geen woning geen kroning' werd aangekondigd in de maand april 1980, dan zou het voetbalstadion - ondanks de gebruikelijke bezoekmalaise - vol zitten.

      http://www.dbnl.org/tekst/hoef005kron01_01/hoef005kron01_01_0007.php,