NT2'er


NT2'er 1.0

iemand die het Nederlands niet als moedertaal heeft en Nederlands als tweede taal leert; cursist van een NT2-cursus; leerling in het NT2-onderwijs

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een NT2'er…

is een leerling; is een persoon

  • [Eigenschap of hoedanigheid algemeen] heeft een andere taal dan Nederlands als moedertaal
  • [Activiteit of handeling] leert Nederlands als tweede taal

    Algemene voorbeelden


    Vraag 15. 'Welke klankeigenschap past het beste bij dof-scherp? a. toonsterkte b. klankkleur c. toonduur d. toonhoogte.' Je zal NT2'er zijn en dit moeten beantwoorden.

    NRC,

    Signaalwoorden zijn de woorden 'daar', 'dan' en 'op die plek'. Dat een NT2'er vreemde woorden niet kent, zoals 'signaalwoord', dat is meestal geen probleem. Maar de tweede 'dat' in deze laatste zin betekent iets heel anders dan de eerste 'dat' en dat is moeilijk.

    NRC,

    Concreet bestaat gecijferdheid uit vier onderdelen: (1) getallen, (2) verhoudingen, (3) meten en (4) verbanden leggen. Bij deze laatste twee onderdelen valt de meeste winst te behalen als het gaat om NT2'ers. Deze onderdelen hebben namelijk veel raakvlak met het dagelijks leven van de cursist.

    http://www.hetbegintmettaal.nl/getraind-basisprincipes-nt2/,

    Is Nederlands niet je moedertaal en wil je je Nederlandse woordenschat uitbreiden of verbeteren? Hieronder volgt een overzicht van alle vocabulaireonderdelen voor Nt2'ers op deze site: - De juiste woordvorm: Is het begrijpbaar of begrijpelijk? Boekkast of boekenkast? - Tips voor het uitbreiden van je woordenschat: hoe leer je snel meer woorden en hoe zorg je ervoor dat je ze onthoudt? - Vocabulairetoets NT2: maak deze toets om te zien in hoeverre je een aantal lastige woordkeuzekwesties onder de knie hebt.

    http://www.taalwinkel.nl/spelling-en-grammatica/overzicht-vocabulaire-voor-nt2ers/

    Combinatiemogelijkheden


    met ander, nevengeschikt substantief


    • NT1'ers en NT2'ers

    CINOP en TNO laten in deze proeverij zien, hoe zij NT1'ers en NT2'ers hebben laten participeren in hun onderzoek naar de problemen die cursisten ervaren tijdens het dagelijks leven. Dit deden ze via een bijzondere onderzoeksinstrument, de cultural probe.

    http://www.coach2move.nl/bvnt2/programmaboek%20website.pdf