NVAZ


NVAZ 1.0

(gezondheid, geneeskunde en zorg; religie, mystiek en mythologie; (vooral) in Nederland)

Nederlandse Vereniging van Antroposofische Zorgaanbieders, een antroposofische gezondheidsinstelling
Opgericht in 2007 als een fusieorganisatie van de Federatie Antroposofische Gezondheidszorg (FAG) en het Heilpedagogisch Verbond (HPV).

Semagram (extra betekenisinformatie)


De NVAZ…

is een organisatie

  • [Eigenschap of hoedanigheid algemeen] is antroposofisch
  • [Betrokkene] is bestemd voor antroposofische zorgaanbieders
  • [Toepassingsgebied of bereik] houdt zich bezig met de gezondheidszorg

    Algemene voorbeelden


    De NVAZ is een brancheorganisatie die diverse antroposofische zorgaanbieders verenigt. De leden zijn onder te verdelen in drie sectoren: Instellingen, Therapeutica en Beroepsverenigingen [...]. De NVAZ stimuleert, bevordert en schept voorwaarden voor ontwikkeling en kwaliteitsbevordering van de antroposofische zorg. Hiertoe ontwikkelt zij beleid, behartigt de belangen van haar leden en bundelt waar wenselijk de krachten.

    http://www.nvaz.nl/

    In 1984 ontstond de vereniging Federatie Antroposofische Gezondheidszorg (FAG) als bundeling van alle reeds bestaande koepels, verenigingen en instituten binnen de antroposofische zorg. Begin 2007 gingen de FAG en het Heilpedagogisch Verbond (HPV) op in de Nederlandse Vereniging van Antroposofische Zorgaanbieders (NVAZ).

    http://www.antroposofie.nl/antroposofie/antroposofie_in_de_praktijk/gezondheidszorg

    De Nederlandse Vereniging van Antroposofische Zorgaanbieders (NVAZ) heeft op haar website [...] het volledige adressenregister van de antroposofische artsen in Nederland.

    http://www.nvaa.nl/arts_adres.htm

    NVAZ 2.0

    (gezondheid, geneeskunde en zorg; (vooral) in Nederland)

    Nederlandse Vereniging van Artsen in de Zwakzinnigenzorg; ook: Nederlandse Vereniging van Artsen in de Zorg voor mensen met een verstandelijke handicap
    Nu NVAVG geheten (Nederlandse Vereniging van Artsen voor Verstandelijk Gehandicapten).

    Semagram (extra betekenisinformatie)


    DE NVAZ…

    is een organisatie

    • [Betrokkene] is bestemd voor artsen die werkzaam zijn in de gezondheidszorg voor geestelijk gehandicapten

      Algemene voorbeelden


      De Nederlandse Vereniging van Artsen in de Zwakzinnigenzorg (NVAZ) beijvert zich voor deskundigheidsbevordering en een specialistische opleiding.

      http://www.ntvg.nl/publicatie/kwaliteit-van-medische-zorg-voor-mensen-met-een-verstandelijke-handicap/volledig,

      Voor u ligt het curriculum van de specialistische opleiding tot Arts voor Verstandelijk Gehandicapten, gebaseerd op de in 1995 door de Nederlandse Vereniging van Artsen in de Zorg voor mensen met een verstandelijke handicap (NVAZ) ontwikkelde eindtermen. Dit curriculum is ontwikkeld door een stuurgroep, bestaande uit ervaren artsen, werkzaam in de intra- en extramurale zorg voor mensen met een verstandelijke handicap en twee adviseurs.

      http://www-fgg.eur.nl/hag/avg/Handboek%202007/01.Curriculum.pdf,

      De Nederlandse Vereniging van Artsen in de Zorg voor mensen met een verstandelijk handicap (NVAZ) beijvert zich sinds ruim 15 jaar voor deskundigheidsbevordering en erkenning als specialisme. Dit streven wordt gesteund door de Inspectie, de Nederlandse Vereniging voor Gehandicaptenzorg en het Werkverband van Ouders rond Internaten.

      http://www-fgg.eur.nl/hag/avg/Handboek%202007/01.Curriculum.pdf,

      "De omvang van het sociale netwerk van mensen met een verstandelijke handicap blijkt in de praktijk bedroevend beperkt", constateert de NVAZ.

      http://www.pedagogiek.net/content/artikel.php?contentID=645,