NVZA


NVZA 1.0

(gezondheid, geneeskunde en zorg; (vooral) in Nederland)

Nederlandse Vereniging van Ziekenhuisapothekers; vereniging die apothekers van het ziekenhuis in hun professionele en maatschappelijke verantwoordelijkheid ondersteunt

Semagram (extra betekenisinformatie)


De NVZA…

is een organisatie

  • [Betrokkene] is bestemd voor apothekers in ziekenhuizen

    Algemene voorbeelden


    Als Nederlandse Vereniging van Ziekenhuisapothekers (NVZA) ondersteunen wij ziekenhuisapothekers in hun professionele en maatschappelijke verantwoordelijkheid om de (specialistische) farmaceutische zorg voor patiënten die een behandelrelatie hebben met hun ziekenhuis optimaal te laten verlopen.

    http://www.nvza.nl/explorer/domeinexplorer.asp?display=2&atoom=10819&atoomsrt=9&actie=2

    De beroepsverenigingen, de Nederlandse Vereniging van Klinisch Chemici (NVKC), de Vereniging van Nederlandse Medische Microbiologen (VNMM), de Stichting Kwaliteitsborging Klinische Pathologie (SKKP), en de Nederlande Vereniging voor Ziekenhuisapothekers (NVZA) hebben op basis van de CCKL-Praktijkrichtlijn een vertaalslag gemaakt voor hun eigen beroepsveld en deze als model kwaliteitshandboek uitgegeven.

    http://eulab.nen.nl/

    Medicatieveiligheid staat centraal in de beleidsuitvoering van de NVZA. De ziekenhuisapotheker is de specialist als het gaat om medicatieveiligheid in ziekenhuizen. Hij is immers verantwoordelijk voor de farmaceutische zorg van patiënten die behandeld worden in het ziekenhuis. Hij regelt dat het juiste medicijn in de juiste dosis op het juiste tijdstip aan de juiste patiënt wordt toegediend.

    http://www.nvza.nl/explorer/subdomeinexplorer.asp?display=2&atoom=10864&atoomsrt=10&actie=2,

    De NVZA kent ereleden, leden, leden in opleiding, oud-ziekenhuisapothekers en buitengewone leden.

    http://www.nvza.nl/explorer/subdomeinexplorer.asp?display=2&atoom=10823&atoomsrt=10&actie=2

    Omdat zoveel apothekersassistenten in de ziekenhuizen behoefte hebben aan een degelijke V.O. of een (via modulair systeem) daaraan gelijkwaardige opleiding hopen wij als commissie met de SBA een constructieve samenwerking te krijgen. De NVZA spant zich eveneens daarvoor in.

    http://www.vaz-org.nl/

    In het najaar van 2000 is in samenwerking met de NVZA bijeenkomsten voor ziekenhuisapothekersassistenten gehouden in het kader van de kwaliteitscyclus medicatiebewaking en begeleiding.

    http://www.vaz-org.nl/