Ni/ni/NI


A - Als symbool

Ni 1.0

(chemie en mineralogie)

Nikkel, symbool van het scheikundig element nikkel (met atoomnummer 28)

Semagram (extra betekenisinformatie)


Ni…

is een symbool

  • [Functie] symboliseert het scheikundig element nikkel (met atoomnummer 28)

    Algemene voorbeelden


    Nikkel is een scheikundig element met symbool Ni en atoomnummer 28. Het is een zilverwit/grijs overgangsmetaal.

    http://nl.wikipedia.org/wiki/Nikkel,

    Onder de term zware metalen worden verstaan: de acht elementen die door de Derde Noordzeeconferentie als prioritair worden beschouwd: arseen (As), cadmium (Cd), chroom (Cr), koper (Cu), kwik (Hg), nikkel (Ni), lood (Pb) en zink (Zn).

    http://viwc.lin.vlaanderen.be/wbpinfo.html

    Niet essentiële metalen (b.v. Cd en Pb) worden toxisch voor organismen wanneer hun concentratie in het milieu te hoog wordt. Essentiële metalen (b.v. Cu, Zn en Ni ) moeten in voldoende hoge concentraties aanwezig zijn, zoniet is er een tekort voor de aanwezige organismen en treden er deficiëntieverschijnselen op. Bij te hoge concentraties worden essentiële metalen echter eveneens toxisch.

    http://aivwww.rug.ac.be/Onderzoeksbeleid/techno2002/NL/LA/LA09V03.pdf

    Het chemisch element nikkel (Ni), met een atoommassa van 58,6934(2) u, bezit 5 stabiele isotopen: 58Ni, 60Ni, 61Ni, 62Ni en 64Ni, waarvan de eerste het meest abundant is (ongeveer 68%).

    http://nl.wikipedia.org/wiki/Isotopen_van_nikkel,

    Een voorbeeld van geheugenmetaal is Nitinol, zijnde een legering van Ni en Ti.

    http://www.lmak.stm.tudelft.nl/materiaalkunde/index.html

    B - Als afkorting

    ni 1.0

    ((vooral) in Nederland)

    nationaal inkomen
    Vaak gespeld als NI.

    Algemene voorbeelden


    In opdracht van het Ministerie van Economische Zaken en het Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer heeft het Instituut voor Milieuvraagstukken (IVM) van de Vrije Universiteit te Amsterdam een 'Duurzaam Nationaal Inkomen' berekend. Het wordt algemeen onderkend dat het conventionele Nationaal Inkomen (NI) een onvolledige en soms zelfs misleidende maatstaf voor de welvaart van een land is. Diverse elementen die bijdragen aan de welvaart, zoals veiligheid, inkomensverdeling, milieukwaliteit en duurzaamheid worden niet meegenomen in het NI.

    http://www.vu.nl/english/o_o/instituten/IVM/nme/index.htm

    Het doel van dit onderzoek is na te gaan in hoeverre het mogelijk is om een NI voor Nederland te berekenen dat rekening houdt met het milieu als welvaartgenererend economisch goed, volgens de methode Hueting. Deze methode zou moeten resulteren in een zogenaamd Duurzaam Nationaal Inkomen (DNI).

    http://www.vu.nl/english/o_o/instituten/IVM/nme/index.htm

    Om inzicht te krijgen in de gevolgen van verschillende keuzes en veronderstellingen, is een aantal alternatieve berekeningen van een DNI uitgevoerd. Uit de berekeningen blijkt dat een DNI voor het gekozen referentiejaar (1990) ongeveer tot een halvering van het conventionele NI leidt.

    http://www.vu.nl/english/o_o/instituten/IVM/nme/index.htm

    NI 2.0

    (muziek; (vooral) in Nederland)

    Nederlands Impresariaat, Nederlandse belangenverenging van kunstenaars, met name toonkunstenaars

    Semagram (extra betekenisinformatie)


    Het NI…

    is een organisatie

        Algemene voorbeelden


        Tot ongeveer 2004 waren veel van deze ensembles voor een (groot) deel van de concerten afhankelijk van het Nederlands Impresariaat (NI). Het Nederlands Impresariaat (NI) was in 1946 opgericht met het doel: "het bevorderen van de belangen van de Nederlandse kunstenaars, de toonkunstenaars onder hen in het bijzonder", en begon als een gesubsidieerd impresariaat voor vrijwel alleen solisten.

        http://www.muziekbus.nl/muziek/notenkrakersactie.html

        Het aantal podia voor jazz breidt zich uit, er komen meer organisaties die zich met jazz bezighouden en het Nederlands Impresariaat (NI) lijkt zich een vaste plaats te veroveren bij de afzet van jazzmuziek.

        NRC,

        Omdat het NI zowel subsidies verstrekte als ensembles verkocht, waardoor belangenverstrengeling zou kunnen ontstaan, werd besloten dat het NI in 1999 moest veranderen van een impresariaat naar een kenniscentrum. In 2002 ontstond vanuit het NI het nationale sectorinstituut voor Nederlandse kamermuziekensembles en -podia: De Kamervraag. Hun missie is: de versterking en ontwikkeling van kamermuziek.

        http://www.muziekbus.nl/muziek/notenkrakersactie.html

        De podia die in het kader van de overgangsregeling nog onder de regelingen van het MTN en NI vallen, kunnen binnen een maand na presentatie van het Fonds op 11 maart, dus vóór 11 april aanstaande, de toekenningsbrief voor 2002/2003 tegemoet zien.

        http://www.fapk.nl/FPPM/fppm.shtml

        Nanette Ris (1955) is directeur van Vredenburg te Utrecht. De afgelopen vijf jaar was ze werkzaam als zakelijk leider van theatergezelschap De Paardenkathedraal en opvolger De Utrechtse Spelen. Nanette heeft het Orlando Kwartet leren kennen in haar hoedanigheid als adjunct-directeur bij het Nederlands Impresariaat (NI).

        http://www.stichtingparkanyi.nl/page/bestuur

        De uitvoering van deze regelingen was overgedragen aan de volgende instellingen: Muziek en Theater Netwerk (MTN), het Nederlands Impresariaat (NI), het Nationaal Pop Instituut (NPI), Gaudeamus, RASA en het Fonds voor Amateurkunst en Podiumkunsten (FAPK).

        www.bureaudriessen.nl/publicaties/def-COR.doc,