PSG


PSG 1.0

afbeelding

Bron: Skukyn
( CC BY-SA 3.0 )

(voetbal; sport en recreatie)

(Frans) Paris Saint-Germain, Franse voetbalclub uit Parijs die in het betaald voetbal uitkomt; Parijse betaaldvoetbalclub
Ook Paris SG genoemd.

Semagram (extra betekenisinformatie)


PSG…

is een voetbalclub; is een sportclub; is een organisatie

  • [Plaats] is gevestigd in Parijs en speelt zijn thuiswedstrijden in Parc des Princes
  • [Tijd] is opgericht in 1970 als fusieclub van Paris FC en Stade Saint-Germain
  • [Eigenschap of hoedanigheid algemeen] is meervoudig landskampioen

    Algemene voorbeelden


    PSG won onder meer tweemaal het landskampioenschap, acht keer de Franse beker en eenmaal Europacup II. PSG speelt sinds 1974 onafgebroken in de hoogste klasse, geen enkele andere club speelt langer onafgebroken in de Ligue 1.

    http://nl.wikipedia.org/wiki/Paris_Saint-Germain,

    PSG zou het aantal donkere spelers in de jeugdopleiding willen beperken. De scouts van de topclub moesten in hun rapporten de etnische achtergrond van een speler aangeven.

    https://nos.nl/teletekst#804,

    PSG heeft donderdagavond zijn eerste competitiewedstrijd in drie maanden gewonnen. In een incidentrijke wedstrijd - een lijnrechter werd geraakt door een projectiel - bij Lens werd het 1-2. De Parijzenaars naderen tot op vier punten van Monaco dat echter een wedstrijd minder speelde.

    De Standaard,

    Behalve met Weah versterkte de Parijse club zich ook met de Brazilianen Ricardo Gomes, Valdo en Raï en met de elegante David Ginola. Met de Portugese trainer Artur Jorge kan Weah het niet altijd goed vinden. Maar door het surplus aan talent werd PSG in 1994 Frans kampioen. Vooral dankzij de wispelturige Liberiaanse schutter met de onnavolgbare acties van zijn slingerende benen.

    NRC,

    Paris SG komt dit jaar moeizaam op gang. De koploper won vorige week het bekerduel tegen het bescheiden Avion pas na de verlenging (1-4). Zaterdagavond maakten de Parijzenaars evenmin een goede indruk. Door het gelijkspel bleef PSG wel voor de 22ste keer op rij ongeslagen.

    Meppeler Courant,

    PSG blijft op de sukkel in de Franse competitie. De Parijzenaars kwamen in het Prinsenpark niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Cannes.

    De Standaard,

    Hoewel PSG nog meer dan een uur de tijd had om twee keer te scoren, was de wedstrijd na de openingsgoal zo goed als beslist. De Milan-defensie bood de dartele spitsen Weah en Ginola geen meter ruimte.

    NRC,

    Stand: 1. PSG 29 (14); 2. Monaco 29; 3. Auxerre 28; 4. Lens 24; 5. Rijsel 23; 6. Metz 22; 7. Straatsburg 22; 8. Bastia 21 (14).

    De Standaard,

    De rechtsbenige Simone speelt veel vanaf de linkerkant, waar zijn wendbaarheid aardig tot uiting komt. Hoewel hij tegen PSG niet opvallend speelde, kan Ajax-verdediger Reiziger zijn borst natmaken voor de finale. Simone scoorde in de Champions League al vier keer, eentje meer dan de allrounder Boban.

    NRC,

    Woordfamilie


    Als linkerlid in samenstellingen en samenkoppelingen