Puttens


Puttens 1.0

van Putten; uit Putten; in Putten; van de Puttenaren

Algemene voorbeelden


Na opsporingsberichten op televisie begin deze week heeft de Puttense politie ruim tachtig tips binnengekregen, wat volgens de woordvoerder vrij veel is.

Meppeler Courant,

Als de Puttense en Elspeetse huisartsen liever naar respectievelijk Amersfoort en Apeldoorn gaan verwijzen vinden wij dat niet erg.

http://harten.net/beleidsplan.html

'Rood Wit is heel gezellig, bij SDC Putten wordt meer naar het voetbal gekeken. Beide clubs spelen karaktervoetbal, dat is typisch Puttens.'

http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:Ncsm9sEHW-0J:destentor.nl/sport/van-de-kamp-geniet-van-vertrouwen-1.2565478+&cd=1&hl=nl&ct=clnk&gl=nl&lr=lang_nl,

Een hardnekkige legende in de familie wil dat het door zo'n woedeaanval kwam (kleine Frans had een steenhard aardappeltje met grote kracht tegen zijn opa's achterhoofd gegooid) dat hij een beroerte kreeg. Ze moesten hem door een boer van de Puttense Dreef op een kar naar huis laten brengen.

De tandeloze tijd. Dl. 1: Vallende ouders, A.F.Th. van der Heijden,

Combinatiemogelijkheden


met substantief


  • de Puttense moordzaak

Op 9 januari 1994 werd Christel Ambrosius, een 23-jarige stewardess, verkracht en vermoord in het huis van haar oma in de Gelderse plaats Putten. Dit werd bekend als de Puttense moordzaak.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Puttense_moordzaak,

Een groot aantal getuige-deskundigen wordt door het hof gevraagd hun visie op de Puttense moordzaak te geven. De Amsterdamse oud-commissaris Blaauw opent de rij op 11 februari. Blaauw noemde de zaak eerder een van de grootste gerechtelijke dwalingen in de Nederlandse geschiedenis.

ANP,

Het gerechtshof in Leeuwarden roept 36 getuigen en getuige-deskundigen op voor het nieuwe proces in de Puttense moordzaak. Daarnaast gaan de drie rechters in januari zelf in Putten kijken onder welke omstandigheden de 23-jarige stewardess Christel Ambrosius op 9 januari 1994 om het leven is gebracht.

ANP,

In een land waar justitie grote rechtszaken als de vuurwerkramp in Enschede en de Puttense moordzaak de mist in laat gaan, of door capaciteitsproblemen nergens aan toe komt, is dit tromgeroffel bijna schandalig.

http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/001397.html,

Het OM voerde aan dat het "novum", waarmee de Hoge Raad op verzoek van de verdediging, de Puttense moordzaak heropende, toch geen novum is gebleken.

http://www.om.nl/info/nieuws.php?p=pg=812,

Procureur-generaal Wortel vindt dat de Hoge Raad het verzoek om de Puttense moordzaak te heropenen, moet afwijzen.

De Telegraaf,

Woordfamilie


Als deel van een afleiding