RIVM


RIVM 1.0

(gezondheid, geneeskunde en zorg; natuur, milieu en energievoorziening; (vooral) in Nederland)

Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu

Semagram (extra betekenisinformatie)


Het RIVM…

is een onderzoeksinstituut; is een instituut

      Algemene voorbeelden


      Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) geeft advies aan artsen, laboratoria en GGD's over het coronavirus.

      https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19,

      Deze week zijn vier mensen overleden aan de Mexicaanse griep, zo heeft het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) bekendgemaakt. Het betreft een 11-jarig meisje, een 6-jarig jongetje, een man van 25 jaar en een 56-jarige vrouw.

      Algemeen Dagblad,

      Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) bestaat woensdag honderd jaar. Koningin Beatrix komt op het kantoor in Bilthoven langs om het jubileum te vieren.

      http://www.debeurs.nl/binnenland/313552/RIVM-blaast-honderden-kaarsjes-uit.html,

      In zeven EG-landen, waaronder Nederland, onderzoeken instituten als het RIVM wat de deelnemers aan voeding gebruiken en bij wie welke soort kanker ontstaat.

      http://www.moermanvereniging.nl/

      Bij de aanvraag voor toelating moet de fabrikant van het middel een reeks onderzoeken overleggen, waaruit duidelijk wordt wat de mogelijke effecten van het middel zijn op dieren, en planten. Het RIVM onderzoekt in opdracht van het college voor Toelating van Bestrijdingsmiddelen die rapporten en vergelijkt ze met gegevens uit de openbare literatuur.

      http://www.c3.nl/evv/c3-evbestrijding.pdf,

      Aansluiten bij overheidsbeleid op het gebied van volksgezondheid, ruimtelijke ordening, innovatie en natuur en milieu biedt de mogelijkheid om drinkwater binnen deze thema's als case te hanteren met een sterke betrokkenheid vanuit de sector (PPS). Een nauw netwerk met de ministeries van VROM, VWS, EZ en LNV, universiteiten van Delft, Wageningen en Twente, en instituten als RIZA, RIVM, WL en TNO is hierbij essentieel.

      http://www.kiwa.nl/

      Uit onderzoek van het RIVM blijkt dat 11% van de werknemers klachten heeft waarvoor men een hulpverlener benadert.

      http://www.arbeid.tno.nl/kennisgebieden/rsi/index.html

      Via het huisartsen-surveillancesysteem van het Nederlands Instituut voor Onderzoek van de Gezondheidszorg (NIVEL) heeft het RIVM in 1992 en 1993 en in de periode 1996-1999 onderzoek gedaan naar de oorzaken van gastro-enteritis bij patiënten die de huisarts bezoeken.

      http://www.VoedingsMagazine.nl/,

      Ieder uur wordt de kwaliteit van de lucht op een groot aantal plaatsen in Nederland gemeten in het Landelijk Meetnet Luchtkwaliteit van het RIVM.

      http://www.rivm.nl/milieu/index.html

      Ik hoop dan ook dat het bedrijf snel voldoende informatie levert en/of het RIVM concludeert dat de stof de milieutoets kan doorstaan.

      Provinciale Zeeuwse Courant,

      In Nederland heeft het RIVM 55 producten die door de Keuringsdienst van Waren steekproefsgewijs bij smart shops zijn gekocht, geanalyseerd op het efedrinegehalte.

      de Volkskrant,

      Woordfamilie


      Als deel van een afleiding


      Als rechterlid in samenstellingen en samenkoppelingen