RKC


RKC 1.0

(voetbal; sport en recreatie; (vooral) in Nederland)

Rooms-katholieke Combinatie (voluit RKC Waalwijk), Nederlandse voetbalclub uit Waalwijk die in het betaald voetbal uitkomt; Waalwijkse betaaldvoetbalclub

Semagram (extra betekenisinformatie)


RKC…

is een voetbalclub; is een sportclub; is een organisatie

  • [Plaats] is gevestigd in Waalwijk en speelt zijn thuiswedstrijden in het Mandemakers Stadion
  • [Tijd] is opgericht op 26 augustus 1940 als fusieclub van HEC, WVB en Hercules en speelt sinds 1984 betaald voetbal

    Algemene voorbeelden


    Leo van Veen oogt bescheiden. Hij fluistert een speler adviezen in. Geen arrogante blik, geen neurotische scheldkanonnades langs de lijn. Zes jaar lang trainde hij in de marge die RKC heet. Bij die club beëindigde hij ook zijn spelersloopbaan. Na DOS, FC Utrecht, Los Angeles Aztecs, Ajax en een laatste jaar FC Utrecht werd de tot libero omgeschoolde spits een rustgevende trainer. RKC eindigde onder zijn leiding steevast in de middenmoot.

    NRC,

    In de hoogste klasse van het Nederlandse voetbal werd RKC een stabiele middenmoter, die wel een aantal keer in degradatiegevaar kwam, maar het toch 19 jaar volhield in de Eredivisie. In het seizoen 2006-2007 degradeerde RKC naar de Eerste divisie nadat het de beslissingswedstrijd tegen VVV-Venlo om promotie-degradatie verloor met 3-0.

    http://nl.wikipedia.org/wiki/RKC_Waalwijk,

    Geen grap: RKC Waalwijk is na vier wedstrijden koploper in de KPN Eredivisie. De minimalisten uit Noord-Brabant stroopten tegen AZ simpelweg de mouwen op en dat bleek voldoende voor een 3-0 overwinning. Trainer Martin Jol van RKC Waalwijk heeft steeds minder smaken ter beschikking. Naast de waarschijnlijk voor de rest van het seizoen uitgeschakelde Govedarica (afgescheurde kruisband) voegden zich voor de wedstrijd tegen AZ De Graef (kuitbeen), Kalezic (buikspier) in de ziekenboeg.

    De Telegraaf,

    Dertien is het geluksgetal van RKC, zo wilde men in het wedstrijdprogramma via wat gegoochel graag doen geloven. In het dertiende seizoen in de eredivisie, met slechts dertien tegendoelpunten en in de dertiende thuiswedstrijd tegen PSV wilde het van zelfvertrouwen overlopende RKC die goede reeks van PSV wel beëindigen.

    De Telegraaf,

    "Schuppen, die De Wolf", riepen ze kwaad op de tribune bij RKC. De Feyenoord-verdediger ging gisteren in Waalwijk voorop in de strijd. Hij zwaaide een paar keer met zijn elastieken ellebogen en had daardoor een belangrijk aandeel in de zwaarbevochten 2-1 overwinning van de koploper van de eredivisie.

    NRC,

    Zeljko Petrovic is de naam. Menigeen dacht dat RKC onlangs een bejaarde veteraan terughaalde uit Japan. De Joegoslaaf, ex-PSV bovendien, gaat echter nog altijd voorop in de strijd.

    De Telegraaf,

    Een van de grootste Nederlandse voetbaltalenten is Ajacied Youssouf Hersi, een voormalige Ethiopische vluchteling die nu aanvoerder is van het Nederlands elftal onder 18 jaar. Ook bij NAC, Excelsior en RKC maken voormalige asielzoekers deel uit van het eerste elftal.

    de Volkskrant,

    Met een beetje fantasie zou RKC voor Feyenoord 2 kunnen doorgaan. De Waalwijkers hebben vijf spelers in de selectie die ooit in De Kuip hebben gespeeld. Maar gisteren leek RKC eigenlijk meer op Ajax 2. Want de Waalwijkers bestookten Feyenoord op dezelfde manier als Ajax afgelopen woensdag in De Kuip, met snelle combinaties door het centrum.

    NRC,

    De werkgroep, bestaande uit vertegenwoordigers van FC Twente, RKC, Ajax, FC Utrecht, Vitesse, Telstar, de SOVS, het CIV, de KNVB en de stichting COTASS, adviseerde het bestuur betaald voetbal algehele invoering van geautomatiseerde toegangscontrole voor clubs die uitkomen in de KPN Eredivisie.

    http://www.knvb.nl/knvb1/yearlyreport20002001/yearlyreport1.sps,

    De al weken goed voetballende Marcel Brands had drie mogelijkheden, maar wist ze niet te benutten. Na afloop keken de beide trainers Bert Jacobs (RKC) en Herbert Neumann (Vitesse) somber. Ze waren geen van beiden te spreken over hun spelers.

    NRC,

    In de 1/8ste finales van de Nederlandse beker versloeg Feyenoord RKC Waalwijk met 1-0.

    De Standaard,

    Peter Bosz (30) voetbalt vanaf zijn vijfde in clubverband. Hij stond bij Vitesse, RKC en het Franse Toulon onder contract, voordat hij in 1991 overging naar Feyenoord.

    NRC,

    Hielden de 33.000 opgegeven bezoekers de stoeltjes in de Amsterdam ArenA eindelijk ècht warm, viel er nauwelijks een onvertogen woord over de grasmat; laat Ajax het onverwacht afweten. Hoewel de schade achteraf meeviel met een punt tegen Willem II (1-1) en fors verlies (3-0) van concurrent Vitesse bij RKC Waalwijk, waardoor de derde plaats in de KPN Eredivisie, die recht geeft of de voorronde van de Champions League, angstig dichtbij komt.

    De Telegraaf,

    Erik ten Hag verlaat FC Twente. De middenvelder tekende bij RKC een eenjarig contract, met een optie voor een tweede seizoen.

    Meppeler Courant,

    Stand: 1. PSV 15; 2. Feyenoord 13; 3. FC Twente 11; [...] ; 13. RKC 4 (4); 14. AZ 4; 15. Willem II 4; 16. FC Utrecht 3; 17. Groningen 3 18. Volendam.

    De Standaard,

    Woordfamilie


    Als deel van een afleiding


    Als linkerlid in samenstellingen en samenkoppelingen