THT


THT 1.0

(wetenschap; onderwijs en opvoeding; (vooral) in Nederland)

Technische Hogeschool Twente; in Enschede gevestigde hogeschool die als voorloper van de huidige Universiteit Twente (UT) beschouwd kan worden
In 1978 omgedoopt in TH Twente. Die naam werd in 1986 gewijzigd in Universiteit Twente (UT).

Semagram (extra betekenisinformatie)


De THT…

is een hogeschool

  • [Functie] is oorspronkelijk een hogeschool die studenten opleidde in technische vakken
  • [Plaats] is gevestigd in Enschede (Twente)
  • [Tijd] is opgericht in 1961 en werd in 1964 officieel geopend
  • [Eigenschap of hoedanigheid algemeen] is te beschouwen als een voorloper van de Universiteit Twente (UT)

Algemene voorbeelden


De Campusgedachte duldde geen inmenging van buiten. De door het ministerie betaalde velden en sportleiders mochten ook niet aan derden beschikbaar gesteld worden. Studentenvoorzieningen waren studentenvoorzieningen; de gemeente moest voor het andere deel van de bevolking zorgen. Toen de Raad van Bestuur bijna 'om' was veranderde plotseling ook de eis van de KNHB: Drienerlo moest nu een besloten vereniging worden om te voorkomen, dat de THT met zijn schitterende accommodatie de burger-verenigingen zou leegzuigen.

http://www.dhcdrienerlo.nl/index.php?index=7=pakistan,

Op 14 september 1964 werd de Technische Hogeschool Twente (THT) in aanwezigheid van rector magnificus Berkhoff officieel geopend door Koningin Juliana en Prins Bernhard. De eerste lichting bestond uit tweehonderd studenten, onder wie vier meisjes. De THT had toen vier afdelingen: Algemene Wetenschappen; Werktuigbouwkunde, Elektrotechniek en Chemische Technologie.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Universiteit_Twente,

De duizendste ingenieur die zijn hele opleiding aan de THT had gevolgd studeerde in 1978 af. De naam van de THT werd dat jaar veranderd in TH Twente, hogeschool voor technische en maatschappijwetenschappen.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Universiteit_Twente,