TTV


TTV 1.0

((vooral) geschreven taal)

als onderdeel van de eigennaam van een tafeltennisvereniging

Algemene voorbeelden


De twee voetbalclubs, samen goed voor 700 leden, zullen per 1 februari 2002 fuseren. Ze krijgen na de herinrichting gezelschap van de nieuwe Maastrichtse Pétanque Vereniging (waarin vijftien boulesclubs met samen 450 leden opgaan), de tafeltennissers van TTV Maastricht (75 leden) en een recreatieve atletiekvereniging voor senioren.

De Limburger,

Volkomen verrast reageerde zij op de oproep om naar voren te komen, van wedstrijdsecretaris/competitieleider, tevens oudste lid van de TTV Staphorst, Henk Scheper en raakte duidelijk geëmotineerd toen hij haar benoemde tot erelid van de tafeltennisvereniging Staphorst en haar de daarbij behorende versierselen opspeldde.

Meppeler Courant,

Het in de tweede klasse uitkomende tafeltennisteam van TTV Meppel trad in een thuiswedstrijd aan tegen koploper Vries.

Meppeler Courant,

Albert Mooiweer weer kampioen ttv Zwartsluis. Albert Mooiweer is erin geslaagd voor de vierde keer clubkampioen van de tafeltennisvereniging Zwartsluis te worden.

Meppeler Courant,

TTV 2.0

((vooral) geschreven taal)

als onderdeel van de eigennaam van een touwtrekvereniging

Algemene voorbeelden


TTV Horsman prolongeert touwtrektitel. De leden van touwtrekvereniging (ttv) Horsman uit Witharen hebben de titel van het jaarlijkse touwtrektoernooi in IJhorst geprolongeerd.

Meppeler Courant,

De Woldrukkers, de enige damesploeg die woensdagavond het touw trok, eindigde op een voorlaatste, zevende plaats. De uitslagen bij het touwtrekken waren als volgt: Wedstrijdklasse: 1. ttv Horsman, 10 pt; 2. ttv Arriën, 7 pt; 3. ttv Wittink, 6 pt; 4. ttv Gerrie's, 4 pt; 5. ttv 't Vosje, 3 pt; 6. ttv De Casteleyn, 0 pt. (ttv St. Hubert kwam niet opdagen).

Meppeler Courant,

Aan de manier waarop de ploegen met een kleine beweging van hun voet het touw opwipten en vastpakten voor de aanstaande trekbeurt sprak wekelijkse routine. Het open kampioenschap werd gewonnen door ttv Wittink uit De Wijk.

Meppeler Courant,