UN


UN 1.0

(Engels) United Nations, Verenigde Naties

Semagram (extra betekenisinformatie)


De UN…

zijn een organisatie

      Hoofdsemagram: VN


      Algemene voorbeelden


      Terwijl Dion en Marjan Lucas [...] in een hokje worden verhoord, drentelen Manon, Rosita en het persclubje rond bij het busje dat ons de komende dagen door Srebrenica zal rijden. We zien veel militaire en officiële voertuigen met opschriften als MD, CMD en UN.

      Het leukste jaar uit de geschiedenis van de mensheid, Ronald Giphart,

      Ik verblijf nu in Mozambique, waar ik na enkele jaren met de UN in Afrika terecht gekomen ben. Mijn vrouw is nog steeds diplomate bij de UN.

      http://alumni.ehsal.be/

      Een derde studie in '58 in opdracht van de Economische en Sociale Raad van de UN (ECOSOC) belicht voor het eerst de communicatieproblemen op wereldschaal.

      http://home.planetinternet.be/~sintlod8/oost_timor/oost_timor_inleiding.htm

      De strijd van de Timorezen omvat verschillende aspecten van de dekolonisatie problematiek (politiek, economisch, sociaal, cultureel, communicatief). De tussenkomst van verschillende belangrijke internationale vredesorganisaties, zowel op militair (de UN) als op politiek vlak (de Unesco, Beweging van de niet-gebonden landen) toont de complexiteit en convergentie van deze aspecten aan.

      http://home.planetinternet.be/~sintlod8/oost_timor/oost_timor_inleiding.htm

      De enige troeven die de Bobst Library nog heeft om bezoekers te trekken zijn de referentiewerken en het feit dat zij een full depository is voor de UN, de OESO en het IMF en een partial depository voor de federale overheid van de VS.

      http://www.rug.nl/rc/pictogram/2000-12/redactioneel.htm#qtop

      Hoewel we ons bereid toonden het spel van de wapeninspecteurs in Irak te ondersteunen met onze militaire macht, hetgeen Saddam Hoessein dwong deze inspecties onder auspiciën van de UN niet geheel te verhinderen, konden we natuurlijk niet toelaten de uitschakeling van het abjecte regime van Saddam te moeten uitstellen tot de verzengende hitte van de woestijn het onze militairen ondraaglijk zwaar zou maken.

      http://home.planet.nl/~stoke146/2004/04_12_04.html,

      Woordfamilie


      Als linkerlid in samenstellingen en samenkoppelingen


      UN 2.0

      (media, communicatie en telecommunicatie)

      Utrechts Nieuwsblad, voormalig Nederlands regionaal dagblad (in 2005 opgegaan in het Algemeen Dagblad)

      Algemene voorbeelden


      Maar op 31 augustus 1971 werd alles anders. Die dag lazen de abonnees van Het Centrum op hun voorpagina het bericht dat hun krant was opgekocht door het Utrechts Nieuwsblad. Ze waren totaal overrompeld, net als de bijna twintig redacteuren van Het Centrum. Een sportverslaggever had de avond tevoren licht zien branden op de administratie van het gebouw aan de Kromme Nieuwe Gracht 66 [...]. De volgende dag bleek dat daar een gewichtige mededeling voor de medewerkers was gestencild: de krant was opgeheven, het personeel ontslagen. Alle abonnees zouden voortaan het UN in de bus krijgen, 25.000 in totaal. Het Utrechts Nieuwsblad overschreed daardoor voor het eerst in zijn bestaan de magische grens van 100.000 abonnees.

      http://www.villamedia.nl/opinie/bericht/de-neergang-van-de-utrechtse-krant/,

      'Dit zal mij niet meer overkomen' kopte vanmiddag het Utrechts Nieuwsblad op de kunstpagina boven een artikel over de première. Journalist Jeroen de Valk maakte zich terecht erg kwaad op de film, zoals ook de Volkskrant hard uithaalde. Bij De Valks artikel stond een foto van Mascha [...]. Mascha heeft deze foto inmiddels van de site van het UN geplukt, om hem als werkbladillustratie van haar computer te gebruiken.

      Het leukste jaar uit de geschiedenis van de mensheid, Ronald Giphart,

      Een tip dus voor auteurs die graag hoog in de toptien van Trouw en het UN (en wellicht ook HP/De Tijd) willen komen: ga op zaterdagmiddag naar Broese Kemink en koop alle exemplaren van je meesterwerk op.

      Het leukste jaar uit de geschiedenis van de mensheid, Ronald Giphart,

      In mijn archiefdozen zoek ik naar een stukje dat ik jaren geleden in het Utrechts Nieuwsblad over Pasen heb geschreven. Dit was zozeer in het verkeerde keelgat van een godsgestoorde geschoten dat deze man de hoofdredactie dreigde mij en de krant een proces aan te doen. Dit werd mij door de krant nogal koel gemeld. Nadat ik had overlegd met mijn oude schoolgenoot Dirk Visser (de briljante en toen nog piepjonge auteursrechtjurist die met agressieve gretigheid riep dat de klagende christen geen poot had om op te staan), besloot het UN een rechtszaak niet uit de weg te gaan.

      Het leukste jaar uit de geschiedenis van de mensheid, Ronald Giphart,

      Woordfamilie


      Als rechterlid in samenstellingen en samenkoppelingen