VN-topman


VN-topman 1.0

topman van de Verenigde Naties (VN)

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een VN-topman…

is een topman; is een persoon

  • [Organisatie of instelling] is in dienst van de Verenigde Naties (VN)
  • [Rang of hiërarchische positie] behoort tot de top van de Verenigde Naties (VN)

    Hoofdsemagram: topman


    Algemene voorbeelden


    "Het aantal Afrikaanse landen dat negatieve groeicijfers voorlegt, is teruggelopen," zei Boutros-Ghali. "Er zijn ook duidelijk meer landen waar het bnp nu sneller stijgt dan de bevolking." Volgens de VN-topman moeten die successen op rekening van de economische liberalisering worden geschreven: "De aanpassingen die in veel landen werden doorgevoerd, leggen het fundament voor volgehouden groei en duurzame ontwikkeling."

    De Standaard,

    Combinatiemogelijkheden


    met eigennaam


    "De ontwapening moet samengaan met programma's van reïntegratie, wil het vredesproces een reële kans krijgen", stelde VN-topman Boutros Boutros-Ghali eind oktober op een speciale bijeenkomst van donorlanden.

    De Standaard,

    VN-topman Boutros-Ghali stuurde zondag dan maar de Hoge Kommissaris voor de Vluchtelingen, de Japanse Sadako Ogata, naar Bujumbura.

    De Standaard,

    Politici moeten tegen mediageilheid worden beschermd en mogen geen verbale agressie plegen tegen eerbare burgers, zoals bij voorbeeld onlangs de minister van Buitenlandse Zaken nog tegenover voormalig VN-topman Eric Suy.

    De Standaard,

    In Bukavu voerde VN-topman Ibrahim Fall gesprekken met de lokale autoriteiten en leiders in een poging om de rust te herstellen.

    De Standaard,

    Wel werd VN-topman Kofi Annan geprezen om zijn scherpe woorden.

    http://www.dokterdokter.nl/new/nieuws/6105

    Een groot deel van de dag probeerden VN-topman Martin Griffiths en ngo-medewerkers in Goma van de nieuwe machthebbers aldaar [...] de toestemming te krijgen om de stad en de nabij liggende kampen van Mugunga en Sake te bevoorraden.

    De Standaard,

    voorafgegaan door als


    • als VN-topman

    VN-secretaris-generaal Boutros Boutros-Ghali schort zijn kandidatuur voor een nieuwe termijn als VN-topman "tijdelijk" op, om kans te bieden aan andere Afrikaanse kandidaten.

    De Standaard,