VTT


VTT 1.0

(sport en recreatie; fietssport)

veldtoertocht, recreatieve tocht op een parcours van onverharde wegen die verreden wordt op een mountainbike, waarbij de deelnemer niet gebonden is aan een bepaalde vertrektijd; ook: vrije toertocht, op de racefiets, ook wel op skeelers, over een parcours verreden recreatieve tocht, waarbij de deelnemer niet gebonden is aan een bepaalde vertrektijd
Ook wel afgekort als V.T.T..

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een VTT…

is een toertocht

      Algemene voorbeelden


      De veldtoertochten (VTT) maken deel uit van het voorbereidingsprogramma van A95 voor de MTB-wedstrijden. Een VTT is een recreatieve tocht - geen wedstrijd - op een uitgepijld parcours op voornamelijk onverharde wegen. Er is geen groepsstart voorzien, elke deelnemer kan in een tijdspanne van meestal vier uren starten wanneer het hem/haar het best past. Meestal is er een keuze uit een twee- of drietal afstanden, vnl. 25-35-45km in de winterperiode.

      http://www.a95.be/vtt.htm

      Voor diegenen die voor de eerste keer een VTT (veldtoertocht) willen rijden en over geen bike beschikken, kunnen best op voorhand contact opnemen met Remo Monchy [...] voor mtb-verhuur. Hij zorgt voor een pico-bello mtb en jij dient enkel nog te duwen op de trappers.

      http://users.telenet.be/Morrefretters/VTT.htm

      De wielertoerist(e) die tijdens het seizoen aan minimum 10 verschillende veldtoertochten deelneemt is laureaat. De VTT van de Belgian Cycling Happening te Leuven is verplicht inbegrepen. Minimum één VTT van de 10 moet in een andere provincie gefietst worden dan die waarin de kandidaat laureaat is aangesloten. Daarbij moet de kandidaat laureaat deelnemen aan de nationale VTT-happening te Maarkedal.

      http://www.cyclobike.be/vttlaureaatnationaal.pdf.

      Op 20 december aanstaande staat De Warande Veldtoertocht op het programma van onze Wielervereniging De Jonge Renner. Ieder jaar organiseert en begeleidt een aantal clubleden van DJR de veldtoertocht als vrijwilliger. De laatste jaren is het aantal deelnemers aan de VTT flink gegroeid en is de drukte door overige recreanten in en rond de bossen aanzienlijk toegenomen.

      http://www.dejongerenner.nl/index.php/ploegen/van-hemert-groep-djr/222-13-november-oproep-vrijwilligers-warande-veldtoertocht.html,

      Er zijn talloze wandelpaden die u te voet, te paard of op de fiets kunt doorkruisen. U kunt te paard verschillende routes volgen. Ook het volgen van paardrijles behoort tot de mogelijkheden [...]. Voor een sportieve fietstocht kunt u bij ons een VTT huren.

      http://www.fleurac.nl/geschiedenis.htm

      Lokale sporten en attracties: Bezoek van de grotten van Goyet, bezoek aan de stad Namen, bezoek van het kasteel van Franc-Waret, excursies in de vallei van Thon-Samson, wandelen in bossen en parken, boottocht op de Maas, alpinisme op de rots van Marche-Les-Dames, 4x4, VTT, zwemmen, vissen.

      http://perso.infonie.fr/francis35/txtnl.htm

      Woordfamilie


      Als rechterlid in samenstellingen en samenkoppelingen


      Als linkerlid in samenstellingen en samenkoppelingen