VVCS


VVCS 1.0

(voetbal; sport en recreatie; (vooral) in Nederland)

Vereniging van Contractspelers, Nederlandse vakbond voor voetballers die in het betaald voetbal uitkomen
Ook wel verklaard als: Vereniging voor Contractspelers.

Semagram (extra betekenisinformatie)


De VVCS…

is een werknemersorganisatie; is een vakbond

      Algemene voorbeelden


      Namens de VVCS heeft Janssen van Raaij er onder meer voor gezorgd dat een voetbalcontract voortaan als een arbeidscontract werd gezien (het zogenaamde proces-Laseroms).

      http://www.vvcs.nl/index.php?news=1467,

      De VVCS heeft zes voltijdse medewerkers in dienst, met daarnaast zes deeltijdsen (vooral ex-profs) die de kontraktbegeleiding van de leden verzorgen. Zo onderhandelde Rob Jansen, zoon van Karel, namens de VVCS en Sport Promotion de transfer van Luc Nilis naar PSV Eindhoven.

      De Standaard,

      De spelers van Feyenoord zijn afgebeeld op Jacobi speldjes. Alleen niet met een foto, maar via een karikatuur. "Dat was het interessante aan deze zaak" aldus Karel Jansen sr, destijds voorziter van de VVCS. De vakbond stapt namens de spelers naar de rechter. En met succes. De vraag hoever de bescherming van het portretrecht reikt, wordt door de Haagse rechtbank beantwoord en luidt: ver. Want ook karikaturen vallen er dankzij het vonnis onder.

      NOS Nieuws,

      Hoewel Feyenoord-voorzitter Jorien van den Herik de boycot betitelde als "arrogantie van de macht", wijst de technisch directeur van Ajax op een feodaal stelsel in Zeist. "Ik heb zelf als woordvoerder van de VVCS gevochten voor het recht van de speler op vrije meningsuiting. In deze maatschappij moeten profvoetballers een standpunt mogen innemen."

      NRC,

      De KNVB voelt zich niet aangesproken door de plannen van de VVCS. "Het huidige tv-contract is afgesloten door de Eredivisie NV, niet door de KNVB", aldus een woordvoerder van de voetbalbond.

      Trouw,

      De tv-gelden worden nu verdeeld onder de clubs. In het verleden ontving de VVCS 1/37e deel van de opbrengst. Twee jaar geleden werd die betaling stopgezet. "We nemen deze stap omdat we eerst hebben geprobeerd via onderhandelingen tot een akkoord te komen", verklaarde VVCS-voorzitter Van Seggelen woensdag. "Dat lukte niet, we werden van het kastje naar de muur gestuurd. Daarbij hebben we eerst gesprekken gevoerd met de spelers en voldoende volmachten verzameld." Het geld wordt door de VVCS onder meer aangewend ter ondersteuning van voetballers die bijvoorbeeld door een blessure buiten de boot vallen.

      Trouw,

      Saillant detail bij het besluit van het sectiebestuur is het feit dat bestuurslid Karel Jansen, in het verleden secretaris van de vakbond VVCS, vandaag nog niet op de hoogte bleek van de maatregel.

      NRC,

      Combinatiemogelijkheden


      met substantief ervoor


      • de spelersvakbond VVCS

      De spelersvakbond VVCS spant een kort geding aan tegen de KNVB. De vakvereniging eist daarin dat de voetbalbond de tussentijdse overschrijving van vijf ex-spelers van het failliete HFC Haarlem naar de amateurs accepteert.

      de Volkskrant,

      Sigi Lens (32), beroepsvoetballer bij AZ'67 en Fortuna Sittard tot hij door de gevolgen van een vliegtuigramp werd afgekeurd, begeleidt thans de leden van de spelersvakbond VVCS bij hun contractbesprekingen en andere zakelijke kanten van hun profbestaan.

      De Standaard,

      Marcio Santos heeft donderdagmiddag in Holiday Inn bekend gemaakt waarom hij niet naar Ajax wil. Hij heeft geen zin een groot deel van zijn salaris op te potten in een soort van pensioenfonds van professionele voetballers, het Centraal Fonds Kontraktspelers. In Nederland uitkomende spelers zijn verplicht een deel van hun inkomsten af te staan aan het CFK, ondergebracht bij de spelersvakbond VVCS.

      Meppeler Courant,

      Volgens zaakwaarnemer Rob Jansen van de spelersvakbond VVCS hadden de twee andere Nederlandse topclubs Ajax en PSV Van Hooijdonk vorig seizoen serieus gevolgd.

      NRC,

      Woordfamilie


      Als linkerlid in samenstellingen en samenkoppelingen