VVOJ


VVOJ 1.0

(media, communicatie en telecommunicatie; business, economie en financiën)

Vereniging van Onderzoeksjournalisten, Vlaams-Nederlandse brancheorganisatie voor onderzoeksjournalisten

Semagram (extra betekenisinformatie)


De VVOJ…

is een brancheorganisatie; is een werknemersorganisatie

      Algemene voorbeelden


      De Vlaams-Nederlandse VVOJ wil de optimale uitoefening van de journalistiek bevorderen en komt op voor de belangen van het vak in Vlaanderen en Nederland. Het ontwikkelen van vaardigheden en technieken om het vak beter te beoefenen, speelt een centrale rol in de verenigingsactiviteiten.

      http://www.vvoj.nl/cms/vereniging/profiel/doelstelling

      De Vlaams-Nederlandse Vereniging van Onderzoekjournalisten (VVOJ) heeft vandaag, tijdens haar jaarconferentie in het Vlaamse Gent, een nieuwe stap gezet bij haar missie om de kwaliteit van het journalistieke onderzoek in Nederland en Vlaanderen te verhogen. Naast grensoverschrijdende samenwerking tussen journalisten en onderzoeksjournalistiek op nationaal en regionaal niveau wordt voortaan ook journalistiek onderzoek door lokale media actief ondersteund.

      http://www.vvoj.nl/cms/,

      Bij de oprichting van de Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ) in 2002 werd gepeild hoeveel fulltime onderzoeksjournalisten er in Nederland en Vlaanderen werken. 'Het waren er 87', zegt Margot Smit, directeur van de VVOJ.

      de Volkskrant,

      De Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ) onderscheidt in haar statuten drie soorten onderzoeksjournalistiek: de 'onthullingen' of blootleggen van schandalen; de toetsing van beleid (vaak met kwantitatieve gegevens); en tenslotte de 'achtergronden' of het opsporen van maatschappelijke tendensen.

      http://www.vvoj.be/nieuws/documenten/rapport_021108f.html,

      De Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ), opgericht in februari 2002, heeft zich tot doel gesteld de onderzoeksjournalistiek in het Nederlandse taalgebied te stimuleren. Dit streven is geboren uit een ietwat sombere vooronderstelling: dat de professionalisering van de journalistiek in Nederland en Vlaanderen achterblijft bij die in landen als de Verenigde Staten of Zweden. In die landen is het immers heel gewoon dat journalisten kennis en ervaring uitwisselen, om zo de onderzoeksjournalistiek op een hoger niveau te brengen. De oprichters van de VVOJ vinden dat dit in Nederland en Vlaanderen ook nodig is.

      http://www.vvoj.be/nieuws/documenten/rapport_021108f.html,

      Woordfamilie


      Als linkerlid in samenstellingen en samenkoppelingen