Verweggistan


Verweggistan 1.0

(schertsend)

zeer verafgelegen, exotisch land, waarvan de gebruiken, zeden e.d. onbekend zijn; ook: verafgelegen én onbetekenend, onbelangrijk land
De naam voor het fictieve land is oorspronkelijk afkomstig uit de stripverhalen in het tijdschrift Donald Duck.

Semagram (extra betekenisinformatie)


Verweggistan…

is een fictief land; is een land

  • [Eigenschap of hoedanigheid algemeen] is fictief en verafgelegen, exotisch en/of onbetekenend

    Algemene voorbeelden


    Verweggistan is een fictief land uit de verhalen in het tijdschrift Donald Duck. Het is het land waar Oom Dagobert naartoe gaat als hij meent dat hij daar zijn rijkdom kan vergroten, bijvoorbeeld door het vinden van een schatkaart.

    http://nl.wikipedia.org/wiki/Verweggistan,

    Belgische profs vinden het thuis best. Op de koop toe staat in de Belgische competitie een ex-tweedeklasser derde. Het vervaarlijke Wales van Giggs en Saunders wacht ons al watertandend op. Bondscoach Leekens kan altijd nog emigreren naar Verweggistan.

    De Standaard,

    Een oorlog is binnen een tijdsbestek van vijftig jaar niet te verwachten, en als er zich al een voordoet, dan speelt die zich af in Verweggistan.

    http://utopia.knoware.nl/users/propriac/archief/010217.html,

    Tijdens mijn studie culturele antropologie is duidelijk geworden, dat het traditionele veldwerk in een exotisch land, genaamd 'Verweggistan', niet aan mij is besteed.

    http://www.fss.uu.nl/ca/cases/1999/case9907.htm,

    Zaterdagavond is er voor de oudere jeugd een avond in de gereformeerde kerk die om 19.30 uur begint. Ook hier is het thema 'Er zijn grenzen. Op reis naar Verweggistan'. Iedereen is van harte welkom, zowel zaterdag als zondag.

    Meppeler Courant,

    Van Dale wijzigt de spelling van chemocar (wordt chemokar), aetiologie (wordt etiologie), paillet (wordt paillette), smartegeld (wordt smartengeld), zedenloos (wordt zedeloos) [...], mérengue (wordt merengue), prodemocratisch (wordt pro-democratisch), rekeningcourantkrediet (wordt rekening-courantkrediet), onengels, onfrans, onnederlands (wordt on-Engels, on-Frans, on-Nederlands), transeuropees (wordt trans-Europees) en Verwegistan (wordt Verweggistan).

    De Standaard,