WK-finale


WK-finale 1.0

(sport en recreatie; politiek en bestuur)

finale van een wereldkampioenschap (WK)

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een WK-finale…

is een finale

      Hoofdsemagram: finale


      Algemene voorbeelden


      Exact 181 dagen na de WK-finale tegen Spanje keerde Arjen Robben zaterdag terug op het voetbalveld. De Nederlandse aanvaller van Bayern München speelde in Doha 45 minuten mee in het oefenduel met Al-Wakrah.

      de Volkskrant,

      Van Gerwen verliest WK-finale PDC tot 21 jaar. Michael van Gerwen is er maandagavond in het Alexandra Palace niet in geslaagd de eerste wereldtitel van de PDC voor darters tot 21 jaar te veroveren.

      http://www.nusport.nl/overig/2414618/van-gerwen-verliest-wk-finale-pdc-21-jaar.html,

      Nederland is er na 1974 en 1978 opnieuw niet in geslaagd een WK-finale te winnen. In Johannesburg was Spanje in de tweede helft van de verlenging met 1-0 te sterk.

      http://www.vi.nl/WK-Nieuws-item/182881/Alles-over-de-WKfinale-tussen-Nederland-en-Spanje.htm,

      Het Nederlands elftal kwalificeerde zich in dat jaar voor het eerst voor de eindronde van het wereldkampioenschap voetbal [...]. Het land stond op zijn kop en zong en masse 'We gaan naar Rome', want daar zou de WK-finale worden gespeeld.

      NRC,

      "Maar misschien is het wel raadzaam een doelrechter aan te stellen. Dan krijgen we niet het gezeur als over dat doelpunt tijdens de WK-finale van 1966."

      NRC,

      Michelle Akers is op het laatste moment afgehaakt voor het olympisch vrouwenvoetbaltoernooi en heeft meteen een punt achter haar carrière gezet [...]. Tijdens de voorbereiding van wat haar tweede gouden triomf op een Olympische Spelen had moeten worden, haakte Michelle Akers af met een schouderblessure en een nieuwe aanval van het chronic fatigue immune dysfunction syndrome (CFIDS), een vermoeidheidsziekte waardoor ze tijdens de WK-finale van 1999 tegen China bijna in een coma geraakte.

      De Telegraaf,

      Dat bal der kampioenen groeide in de voorbije jaren uit tot een EK voor clubteams [...]. Zij hopen vooral dat de Champions League '95-'96 niet wordt afgesloten zoals het WK van 1990, toen Rome het decor vormde voor de meest trieste WK-finale aller tijden.

      De Standaard,

      Wereldkampioen schaken Gary Kasparov heeft dit weekeinde in een schaaktoernooi in Riga Anand en Jan Timman verslagen. Met wit won hij in 25 zetten van Anand, in september dit jaar zijn tegenstander in de WK-finale, en in 22 zetten van Timman.

      NRC,

      Het Nederlands kampioenschap is natuurlijk mooi, maar ik wil graag naar de WK-finale langbaan.

      Meppeler Courant,

      Van tevoren wist ik dat Marc 'zijn' strafbal in de WK-finale niet zou missen.

      NRC,

      Een Nederlandse supporter troost aanvoerder Peter Blangé na de verloren WK-finale.

      NRC,

      Woordfamilie


      Als linkerlid in samenstellingen en samenkoppelingen