WK-stand


WK-stand 1.0

(sport en recreatie)

stand in een reeks wedstrijden om het wereldkampioenschap (WK), vooral in de auto- en motorsport

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een WK-stand…

is een stand

  • [Toepassingsgebied of bereik] is de stand in een reeks wedstrijden om het wereldkampioenschap

    Hoofdsemagram: stand


    Algemene voorbeelden


    WK-stand: Mark Webber consolideert voorsprong. De uitslag van de GP van Japan heeft bijzonder uitgepakt voor Mark Webber. De Australiër bouwt zijn voorsprong op Alonso uit tot veertien punten. De Spaanse Ferrari-coureur en Sebastian Vettel staan nu allebei op 206 punten.

    http://www.f1today.nl/20101010/wkstand-mark-webber-consolideert-voorsprong.html,

    Ploegmaat Jacques Villeneuve verraste hem in de start, domineerde de hele koers, en nam zo weerwraak voor de tweede plaats achter Hill in zijn thuiskoers in Canada. Door de opgave van de Brit komt Villeneuve in de WK-stand terug tot op 15 eenheden van Hill.

    De Standaard,

    De eerste manche van de Superbikes was wat de koppositie betreft totaal niet spannend. Van begin tot eind dicteerde Carl Fogery de wedstrijd. Maar achter hem ontspon zich een boeiend duel tussen Casoli, Rymer en de lijstaanvoerder in het wereldkampioenschap, de Nieuw Zeelander Aaron Slight. De laatste kon vanaf die subtopplaats de zaak keurig controleren, want Fogarty mocht niet teveel inlopen wat betreft de WK-stand.

    Meppeler Courant,

    'Och, een probleem is het niet dat de titel nog niet definitief heb binnengehaald. Wint Chiodi straks in Belgie twee manches, dan heb ik al aan vier punten voldoende. Dat moet lukken', zei de Amerikaan. Tragter, die derde in de WK-stand staat, moet dus afstand van de titel doen.

    Meppeler Courant,

    De Williams-coureur zou, als hij 'thuisrijder' Michael Schumacher tijdens de wedstrijd voorbij zou gaan, vanaf de tribunes worden beschoten. Hill eindigde zondag als achtste en laatste. De nummer twee van de WK-stand, achter Schumacher, botste al vroeg in de wedstrijd met de Japanner Katayama.

    Meppeler Courant,

    De Zwitserse Grote Prijs voor zijspannen is zondag in Roggenburg gewonnen door de Duitsers Brustmann/Kirchner, ondanks het feit dat het duo geen enkele manche op zijn naam bracht. De Zwitsers Fuhrer/Kser [...] bleven koplopers in de WK-stand.

    Meppeler Courant,

    Richard Burns had problemen met de koppeling van zijn Carisma GT en Toyota-rijder Ian Duncan kwam in aanraking met een gazelle. De laatste trip naar Nairobi werd een triomftocht voor McRae, die ook de leiding in de WK-stand overneemt.

    De Standaard,

    Combinatiemogelijkheden


    met substantief erachter


    • WK-stand constructeurs

    WK-stand constructeurs 1. Williams-Renault 26 punten; 2. Benetton-Renault 9; 3. Ferrari 8; 4. McLaren-Mercedes 5; 5. Tyrrell-Yamaha 3; 6. Ligier-Mugen Honda 1.

    De Standaard,

    WK-stand konstrukteurs: 1. Williams-Renault 16 ptn; 2. Ferrari 4; 3. Benetton-Renault 3; 4. McLaren-Mercedes 2; 5. Tyrrell-Yamaha 1.

    De Standaard,

    • WK-stand merken

    WK-stand merken: 1. Subaru 10; 2. Ford 9; 3. Mitsubishi 6.

    De Standaard,

    • WK-stand rijders

    WK-stand rijders: 1. Damon Hill (GB) 20 punten; 2. Jacques Villeneuve (Can) en Jean Alesi (Fra) 6; 4. Mika Hakkinen (Fin) 5; 5. Eddie Irvine (Ier) en Michael Schumacher (Dui) 4; 7. Gerhard Berger (Oos) en Mika Salo (Fin) 3; 9. Olivier Panis (Fra) 1.

    De Standaard,

    WK-stand rijders: 1. Liatti 10; 2. Sainz 6; 3. Makkinen 4; 4. Schwarz 3; 5. Nittel 2; 6. Lundgaard 1.

    De Standaard,