WO III


WO III 1.0

((vooral) geschreven taal)

Derde Wereldoorlog, door sommigen voorspelde en/of gevreesde mondiale oorlog in de nabije toekomst

Algemene voorbeelden


Chroesjtsjow wilde coëxistentie. Hij wilde dat het kapitalisme en het communisme vreedzaam naast elkaar gingen leven, omdat hij bang was voor een WO III.

http://www.collegenet.nl/index_mainframe.php?mainframe=http%3A%2F%2Fwww.collegenet.nl%2Fstudiemateriaal%2Fverslagen.php%3Fverslag_id%3D9072

Sommige militaire experten denken dat Wereldoorlog III zal starten 100 jaar na WOII, sommigen denken dat hij al bezig is. Konstantin Sivkov behoort tot het laatste kamp. Volgens de Russische wetenschapper is de eerste fase van WOIII al bijna voltooid.

http://www.gva.be/nieuws/buitenland/aid914768/wo-iii-is-al-begonnen.aspx,

'In 2050 breekt WOIII uit'. De Amerikaanse futuroloog George Friedman verwacht dat er midden deze eeuw een nieuwe wereldoorlog uitbreekt. De VS en Polen zullen daarin tegenover Turkije en Japan komen te staan. Een magere troost is dat daarbij geen 50 miljoen doden zullen vallen zoals in de Tweede Wereldoorlog, maar 'slechts' 500.000.

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=B02BD4TA,

Goed opletten, want als WOIII inderdaad uitbreekt, zal die de Nederlandse literatuur inhoudelijk gezien nog zeker vijftig jaar domineren.

Het leukste jaar uit de geschiedenis van de mensheid, Ronald Giphart,

Lebed: uitbreiding van Navo leidt tot WO III. Als Polen en Tsjechië zich bij de NAVO aansluiten, kan dat tot de Derde Wereldoorlog leiden. Dat heeft de Russische generaal Aleksandr Lebed gezegd in een vraaggesprek met het Tsjechische blad Lidové Noviny.

NRC,

De filmwereld miste Widerberg niet zo erg. "Dat komt", beweert hij, "omdat film draaien gelijk staat met oorlogvoeren. Iedere film is voor mij een mini-uitgave van WO III. Wie ooit nachtopnames meemaakte, zal met mij toegeven dat het een beetje lijkt op werken in loopgraven. Het gaat bij film uiteraard om een 'vriendelijke' oorlog, maar toch... ".

De Standaard,