Wereldkerstcircus


Wereldkerstcircus 1.0

(sport en recreatie; feesten, herdenkingen en evenementen; literatuur en theater; (vooral) in Nederland)

traditioneel in het Amsterdamse theater Carré rond de kerstdagen gehouden circusvoorstelling, waarin 's wereld beste circusartiesten optreden

Semagram (extra betekenisinformatie)


Het Wereldkerstcircus…

is een circusvoorstelling

  • [Plaats] wordt traditioneel in het Amsterdamse theater Carré gehouden
  • [Frequentie] vindt jaarlijks plaats
  • [Tijd] wordt sinds 1887 trationeel rond de kerstdagen gehouden

    Algemene voorbeelden


    Het komende Wereldkerstcircus van 20 december t/m 6 januari viert dit jaar het 125-jarig jubileum van dit mooiste circuspaleis van Europa met het meest bekroonde programma dat men sinds 1887 kon zien. Op 3 december van dat jaar opende de legendarische circusvorst Oscar Carré dit gebouw met een groot circusgala.

    http://www.carre.nl/nl/voorstellingen/detail/866/wereldkerstcircus,

    Koningin Beatrix heeft zondag het Wereldkerstcircus in het Amsterdamse theater Carré bezocht. Dat meldt AT5. Ook prinses Mabel, prinses Laurentien en de kinderen waren volgens de zender aanwezig. Zaterdag heeft prinses Margriet samen met haar familie de voorstelling bekeken. Het Wereldkerstcircus is tot en met 6 januari te zien en bestaat volgens het theater uit 'uitsluitend bekroonde nummers'.

    http://www.ad.nl/ad/nl/1041/Amsterdam/article/detail/3367978/2012/12/24/Koningin-Beatrix-bij-Wereldkerstcircus.dhtml,

    Als hartstochtelijk liefhebber van het circus, trad Van Lindonk tussen 1987 en 2003 drie weken per jaar op als spreekstalmeester van het Wereldkerstcircus in het Koninklijk Theater Carré in Amsterdam.

    http://nl.wikipedia.org/wiki/Peter_van_Lindonk,

    Het mag dan de 28ste editie zijn van het Wereldkerstcircus, de sleet zit er nog niet in. Integendeel. In de nieuwe kerstshow is het een komen en gaan van topnummers, alsof het om een prestigieus festival gaat waar men moet wedijveren om de hoofdprijs.

    http://www.parool.nl/parool/nl/4024/AMSTERDAM-CENTRUM/article/detail/3368321/2012/12/24/Wereldkerstcircus-is-klassiek-maar-ook-vernieuwend.dhtml,

    In deze verwachtingsvolle stemming wist ik vorige week nog twee kaartjes voor het Wereldkerstcircus te bemachtigen, voor mij en mijn bijna zevenjarige zoon.

    NRC,

    Circus Carré is de reizende versie van het Wereldkerstcircus dat jaarlijks in het Amsterdamse Carré te zien is, en ontleent zijn naam dan ook aan de samenwerking tussen dat theater en producent Henk van der Meijden.

    NRC,

    Willem Holleeder heeft het afgelopen weekend een voorstelling van het Wereldkerstcircus in Carré bezocht. Hij werd zelfs uit het publiek gepikt om mee te doen in een act.

    http://www.ad.nl/ad/nl/1041/Amsterdam/article/detail/3368378/2012/12/24/Willem-Holleeder-in-act-Wereldkerstcircus.dhtml,

    Reto Parolari (Zwitserland): hij dirigeerde de orkesten van o.a. het Wereldkerstcircus, Circus Knie, Circus Krone-Bau en is nog steeds de vaste dirigent van het beroemde Circusfestival van Monte Carlo.

    http://nl.wikipedia.org/wiki/Circus_(attractie),