XXL


XXL 1.0

(Engels) extra extra large, extra extra groot, gebruikt als maataanduiding

XXL 1.1

(textiel, kleding en uiterlijk)

van kledingstukken

Algemene voorbeelden


Met afgewend hoofd schoof hij de rits omhoog. 'Welke maat is het?' vroeg ze. 'Maat 46.' Het was maat 50 maar in de band stond alleen maar XXL.

Alle vogels van de wereld, Daphne Buter,

Onze kleding kan heel goed verhullen, en ik ben best goed in een pasvorm die je mooier maakt, die iets voor je doet. Onze taille zit bijvoorbeeld meestal net wat hoger; en dat staat heel mooi, vooral als je korte benen of zware heupen en billen hebt.' 'Meestal gaan we tot XL, dat is ongeveer 44, een enkele keer tot XXL, 46-48.

http://www.corakemperman.nl/publiciteit/volkskrant.html

Van Noten kun je evenmin beschuldigen van het zonder meer kopiëren van mannenkleding voor vrouwen, hij zoekt het meer in de uitvergroting. Ofwel door overbekende dessins als pied-de-poule en burberry ruit tot in het clowneske op te blazen, of met extreem ruime Dietrich broeken onder bijna te krappe jasjes, of juist met XXL vierkante mannencolberts - die een nogal gedateerde indruk maken - waaronder zwaar satijnen onderjurken in knaloranje schuil gaan.

NRC,

Trainingspak. Maat XXL. Jas heeft 2 steekzakken en 2 binnenzakken. In de zij heeft deze Zwarte jas een brede strook grijze stof.

http://www.overxl.nl/cgi-bin/a.pl?Uitverkoop--Trainingspak-Maat-XXL-&n=608&lang=1&artikel=420&cf1=&art=

Beschroomd hun lichaam te tonen, hullen ze zich in lange XXL t-shirts hoewel het chloor aan de kleuren vreet, en het bad vertroebelt.

De Standaard,

De Fanshop is te vinden bij de ingang op het voorplein. Nu te koop: Minidress Thuistenue € 12,50, Shawl Wit € 12,50, T-shirt Wit maat M tot XXL € 12,50.

http://home.wanadoo.nl/prinspol/startkabel/html/fanshop.htm

Promo-shirts standaard maat verdeling 1M, 2L, 2 XL en 1 XXL (andere maten niet verkrijgbaar).

http://www.vlissingenstad.nl/bedrijven/bedrijven/dps/Marine/pagina/prijzen/zeefdrukprijzen.htm

Woordfamilie


Als linkerlid in samenstellingen en samenkoppelingen


XXL 1.2

van diverse andere producten en concrete of abstracte zaken

Algemene voorbeelden


Waar kan je nog lekker op je bek gaan zonder je gezicht te verliezen? In het jeugdhuis misschien. De laatste jaren schieten ze opnieuw flink wortel in Vlaanderen. Er zijn er nu zo'n 500, in alle maten: small, medium, XL, XXL.

http://www.klasse.be/archieven/archieven.taf?actie=detail=1188,

De 20-inch wedstrijdcrossfietsen zijn te verdelen in drie hoofdgroepen: a. de mini-fiets voor de rijders van 5 t/m 7 jaar; b. de standaard/fiets junior/expert voor rijders van 8 t/m 13 jaar; c. de lange-frame-fiets XL en XXL voor de leeftijdsgroepen van 14 jaar en ouder.

http://www.bissinghcrossers.nl/fiets.html

Woordfamilie


Als linkerlid in samenstellingen en samenkoppelingen