aanwezigheidslijst


aanwezigheidslijst 1.0

((vooral) in België)

lijst waarop deelnemers aan vergaderingen of andere bijeenkomsten invullen dat zij aanwezig zijn geweest; presentielijst

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een aanwezigheidslijst…

is een lijst

      Algemene voorbeelden


      De betrokken vereniging organiseert jaarlijks een algemene vergadering waaraan alle effectieve leden kunnen deelnemen of waarvoor lidverenigingen stemgerechtigde leden kunnen afvaardigen; op die algemene vergadering zijn er minstens 20 stemgerechtigden, wat blijkt uit de aanwezigheidslijst.

      http://www.minaraad.be/2003/2003-14.pdf,

      Of de oeverloze debatten in het parlement. Waar niemand nog naar de argumentatie luisterde en je de uitslag van de stemming kon voorspellen op basis van de aanwezigheidslijsten.

      De Standaard,

      Op 26 oktober 2001 organiseerde men een happening voor een 50-tal vertegenwoordigers van organisaties, ter lancering van het nieuwe samenwerkingsverband "Ecolife". Er zijn geen aanwezigheidslijsten ter beschikking van deze activiteiten.

      http://www.minaraad.be/2003/2003-14.pdf,

      Combinatiemogelijkheden


      als object bij een werkwoord


      • de aanwezigheidslijst ondertekenen

      Alle stemgerechtigde leden van de examencommissie dienen op de beraadslaging aanwezig te zijn en de aanwezigheidslijst te ondertekenen.

      http://www.khk.be/khk/brochures/pdf/Examenregl.pdf,

      met adjectivisch voltooid deelwoord


      • een ondertekende aanwezigheidslijst
      • ondertekende aanwezigheidslijsten

      De betrokken vereniging dient jaarlijks minstens zes vormingsactiviteiten van enige omvang te organiseren, waarop minstens 15 deelnemers aanwezig zijn, wat blijkt uit een verslag en een ondertekende aanwezigheidslijst.

      http://www.minaraad.be/2003/2003-14.pdf,

      De MiNa-Raad stelt vast dat er geen ondertekende aanwezigheidslijsten zijn – voor een aantal activiteiten wordt wel een aanwezigheidslijst toegevoegd.

      http://www.minaraad.be/2003/2003-14.pdf,