abonnementsgeld


abonnementsgeld 1.0

bedrag dat betaald moet worden voor een abonnement; geld voor een abonnement

Semagram (extra betekenisinformatie)


Abonnementsgeld…

is een bedrag

  • [Eigenschap of hoedanigheid algemeen] betreft het te betalen bedrag voor een abonnement

    Algemene voorbeelden


    Na het optimaliseren van de proefversie gaat het gebruik van dit systeem medio 2002 lopen via een abonnement. De abonnementsgelden bekostigen het 'in de lucht' houden van het systeem op internet. De abonnees kunnen via login en password een diagnose van problemen vragen en de schadeatlas met achtergrondinformatie raadplegen.

    http://www.monumentenzorg.nl/index.html

    Een andere optie is dat er betaald wordt nadat het onderhoud daadwerkelijk is uitgevoerd. De abonnementsgelden worden beheerd door een speciale stichting. Dit maakt het mogelijk dat bij opzegging - bijvoorbeeld vanwege een verhuizing - de gereserveerde bedragen volledig kunnen worden terugbetaald.

    De Standaard,

    In ruil voor een abonnementsgeld kunnen hun klanten tegen een lokaal telefoontarief internationale databanken raadplegen en internationaal elektronische post uitwisselen.

    De Standaard,

    Combinatiemogelijkheden


    als subject bij een werkwoord


    • stijgen

    De kabelmaatschappijen zeggen dat ze de dertig frank moeten doorrekenen aan hun abonnees, waardoor het jaarlijkse abonnementsgeld onvermijdelijk stijgt.

    De Standaard,

    als object bij een werkwoord


    • abonnementsgeld aanrekenen
    • abonnementsgeld heffen
    • abonnementsgeld verhogen
    • abonnementsgeld verlagen
    • abonnementsgeld vragen

    Door de niet aflatende en steeds groeiende stroom van antieke voorwerpen die elke veiling dienen verwerkt te worden [...], zal het aantal catalogi dat we dit jaar zullen uitgeven, gevoelig hoger liggen. Daardoor dient het abonnementsgeld ook verhoogd te worden.

    http://www.auction-bernaerts.com/dutch/verkoops.html

    De onderneming rekende pas sinds maart abonnementsgelden aan.

    De Standaard,

    Voor sommige tijdschriften op cassette en in braille wordt abonnementsgeld gevraagd, maar deze is nooit hoger dan de prijs van de gedrukte uitgave.

    http://www.cbb.nl/

    De hedendaagse trend is om steeds meer databanken on line aan te bieden. Dit biedt aan de uitgevers het voordeel dat zij jaarlijks een "abonnementsgeld" kunnen heffen.

    http://www.lib.rug.ac.be/execl/fulltxt/cursus/cursusBBdeel1.pdf

    • abonnementsgeld betalen
    • abonnementsgeld terugbetalen
    • abonnementsgeld voldoen

    De omstreden 'domeinmakelaardij' Name Space raakt mogelijk zijn bestand van duizenden domeinnamen kwijt omdat een gelieerde organisatie, de Stichting Informatica en Bedrijfsbeheer (SIB), het abonnementsgeld niet heeft voldaan.

    ANP,

    Het OVB betaalt voor die twee jaar het abonnementsgeld van de bibliotheek.

    Meppeler Courant,

    De NMBS moet vijf reizigers op de spoorlijn Leuven-Mechelen twee zevende van hun abonnementsgeld terugbetalen omdat de stopplaatsen op die lijn in het weekend zijn afgeschaft.

    De Standaard,

    met adjectief ervoor


    • een hoog abonnementsgeld
    • een laag abonnementsgeld

    Nu al biedt Proximus verschillende mogelijkheden aan, waarbij de klant volgens eigen behoeften kan kiezen tussen een hoog abonnementsgeld en lage gesprekskosten of omgekeerd.

    De Standaard,

    De financiering van de gemeenschappelijke infrastructuur kon bij een grote deelname van Nederlandse collectiebeheerders met een relatief laag abonnementsgeld worden gedekt.

    http://www.collectie.nl/website/informatie.nsf/homepage/informatie?opendocument

    • een jaarlijks abonnementsgeld
    • een maandelijks abonnementsgeld

    De kabelmaatschappijen zeggen dat ze de dertig frank moeten doorrekenen aan hun abonnees, waardoor het jaarlijkse abonnementsgeld onvermijdelijk stijgt.

    De Standaard,

    Maar vooraleer men de Swatch om de pols kan binden, moet nog een eenmalig inschrijvingsgeld betaald worden (1.205 frank) voor de semafoondienst van Belgacom, aangevuld met een maandelijks abonnementsgeld: 422 frank voor België en 844 frank voor de Benelux.

    De Standaard,

    De eenmalige aansluiting en het maandelijks abonnementsgeld bedragen beide 2.418 frank.

    De Standaard,

    met voorzetselgroep


    Voorzetsel: van

    • (een, het) abonnements geld van twintig gulden per maand

    Wie van alle diensten gebruik wil maken, moet een abonnementsgeld van twintig gulden per maand betalen.

    Meppeler Courant,

    • abonnementsgeld voor de kabeldistributie
    • abonnementsgeld voor de klassieke telefoon
    • abonnementsgeld voor hun diensten

    De vrees bestond dat, doordat het kijk- en luistergeld in Vlaanderen afgeschaft wordt, er ook geen attesten meer afgeleverd zouden worden en men geen vermindering meer zou kunnen krijgen op het abonnementsgeld voor de kabeldistributie.

    http://vangool.fgov.be/2/Pers-011207.htm,

    Het Amerikaanse bedrijf Quova heeft een techniek ontwikkeld waarmee aanbieders op internet hun afnemers op basis van geografische gegevens kunnen herkennen. Die toepassing stelt bedrijven als kranten en tijdschriften in staat in bepaalde gebieden abonnementsgeld voor hun diensten te vragen.

    Sp!ts,

    Wanneer echter tegelijk Belgacom het abonnementsgeld voor de klassieke telefoon verhoogt, lijkt het er sterk op dat de (talrijke) bezitters van een klassieke telefoon betalen voor het gemak van de (weinige) mobilofoongebruikers.

    De Standaard,

    met substantief ervoor


    • een soort abonnementsgeld

    Alle Nederlandse domeinnamen moeten worden aangemeld bij de Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN) en er moet een soort abonnementsgeld worden voldaan.

    ANP,

    met telwoord ervoor


    • meer abonnementsgeld
    • minder abonnementsgeld

    De klanten zouden binnenkort ook een bepaald tariferingssysteem kunnen kiezen: meer abonnementsgeld betalen, maar tegelijk minder per telefoongesprek voor wie veel belt, of minder abonnementsgeld, maar duurdere gesprekken voor wie minder belt.

    De Standaard,