achturig


achturig 1.0

uit acht uren bestaand; acht uren tellend

Algemene voorbeelden


Mensen worden gemiddeld gesproken even gelukkig van een achturig baantje als van een baan met meer uren per week, blijkt uit onderzoek van de University of Cambridge.

https://www.mugmagazine.nl/brits-onderzoek-baan-van-8-uur-per-week-geeft-evenveel-voldoening-als-meer-werken/,

De gemeente Rotterdam en Schiphol (eigenaar van Zestienhoven) hebben afgesproken dat er in principe een nachtvluchtverbod geldt. Hierop zijn echter te veel uitzonderingen mogelijk. Deze afspraak zal nu onder druk komen te staan. Een wettelijk achturig nachtverbod voor Zestienhoven dient zo snel mogelijk ingesteld te worden.

http://www.milieudefensie.nl/persber/mobicamp/schirott.htm,

Als huurprijs geldt de in de overeenkomst genoemde prijs. De huurprijs is gebaseerd op een achturig gebruik van het gehuurde gedurende de officiële werkdagen tijdens de huurperiode.

https://www.numatec.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=1:numatec&catid=1:numatec

Doe een achturig videobelgesprek. Deze doe ik soms met onze Annick. Achturig is misschien nog niet gelukt, maar er zijn dagen dat ik haar om half tien 's ochtends belde en dat ze nog 'aanstond' rond de lunch. En dan niet hoeven praten hoor, maar gewoon lekker schrijven en af en toe iets zeggen, wetend dat ze er nog hangt. Bijna zoals op kantoor.

https://franska.nl/ben-je-het-thuiswerken-zat/,

Daniel en Potacova (1989) vergeleken de 8-urige en de 12-urige ploegenstelsels bij een snelle beurtwisseling. Het verschil in prestatievermogen pleit voor het achturig ploegenstelsel. Hoe langer er gewerkt wordt, hoe groter het risico op ongevallen (Folkard, 1996). In het 12-urige ploegenstelsel komen veel meer gezondheidsklachten voor.

https://werk.belgie.be/sites/default/files/nl/modules_pages/publicaties/document/werk-en-tijd-nl-b01957-p1-276.pdf,

Vaste verbindingen