add-on


add-on 1.0

(media, communicatie en telecommunicatie; ICT)

uitbreidingspakket voor software of hardware

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een add-on…

is een uitbreidingspakket; is een pakket

  • [Behandeling of bewerking] wordt aangeschaft in een winkel of gedownload in een update
  • [Object betroffen] is een uitbreidingspakket voor software of hardware

    Algemene voorbeelden


    Add-ons kunnen Firefox aanvullen met nieuwe functies, taalbibliotheken, of de verschijningsvorm wijzigen. Met add-ons kunt u Firefox aan uw behoeften en smaak aanpassen.

    https://addons.mozilla.org/nl/faq

    "Een keer in de zoveel tijd klik ik op het groene icoontje van Gmail Labs, naast de instellingen (zie afbeelding). Daar vind je een overzicht van allerlei handige extra's voor het e-mailprogramma van Google. Soms worden die add-ons met een persbericht en veel aandacht gepresenteerd, zoals die test om te voorkomen dat je dronken een e-mail verstuurt (Mail Goggles). Als het na middernacht is moet je een simpele som oplossen om te controleren of je wel helder denkt. Maar meestal staan de add-ons opeens in het Lab."

    http://www.cloudtools.nl/saas-samenwerken/gmail-geavanceerder-maken-met-add-ons-uit-labs/,

    Er kwamen nog meer kwaliteitsspellen uit zoals Wave Race 64, ook een creatie van Miyamoto, en het fantastische Pilot Wings. Nintendo kondigde verder aan dat er ook deze keer weer een add-on in de vorm van een beschrijfbaar disksysteem zou komen voor de N64, maar vanwege constante vertragingen en armzalige winsten ervan in Japan, werd dit systeem nooit ergens anders uitgebracht.

    http://www.nintendoweb.nl/geschiedenisnintendo.php?load=van64naaradvance,

    Tegelijk met de verkoop maakt ook het produktenpakket van Miniware zelf een sterke groei door. Die eigen ontwikkelingen van hardware betreffen voornamelijk add-ons, zeg maar accessoires voor systemen van genoemde merken.

    https://resolver.kb.nl/resolve?urn=ddd:010610964:mpeg21:a0459,