adoptiekerstboom


adoptiekerstboom 1.0

(neologisme)

kerstboom die men tegen betaling van een bepaald bedrag gedurende de kerstdagen onder zijn hoede neemt en die men na die tijd weer inlevert om hem te laten herplanten en eventueel het jaar daarop weer in huis te halen; kerstboom die wordt geadopteerd

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een adoptiekerstboom…

is een kerstboom; is een boom

  • [Eigenschap of hoedanigheid algemeen] wordt geadopteerd; wordt tegen betaling van een bepaald bedrag gedurende de kerstdagen door mensen onder hun hoede genomen en na die tijd weer ingeleverd om hem te laten herplanten en eventueel het jaar daarop weer in huis te halen

    Algemene voorbeelden


    Ook leuk: adopteer een kerstboom! Een adoptiekerstboom komt in december bij jou logeren om na de kerst weer lekker met zijn wortels in de biologische grond te staan.

    http://www.hoedoe.nl/eten-drinken/vegetarisch/hoe-maak-ik-een-vegetarisch-kerstdiner,

    Jouw boom, onze boom. Samen verzorgen we de adoptiekerstboom. 's Winters haal je hem op, 's zomers groeit hij lekker door op de biologische kwekerij.

    http://www.adopteereenkerstboom.nl/

    Voor een adoptiekerstboom betaal je jaarlijks ongeveer tussen de 10 en 50 euro plus statiegeld. Het bedrag is afhankelijk van de lengte van de boom.

    http://www.adopteereenkerstboom.nl/informatie.asp?ContentID=11

    Adoptiekerstbomen zijn dit jaar ongekend populair. Initiatiefnemer Erwin Kooyman uit Leusden kan de vraag amper aan. "Ze komen zelfs uit Groningen en Limburg voor een boom."

    http://www.eco-logisch.nl/Spotlight_details.asp?MediaID=17,

    Woordfamilie


    Als deel van een afleiding


    Etymologie


    Aard herkomst inheems woord
    Vroegste datering 2007