adoptiemakelaar


adoptiemakelaar 1.0

iemand die aankomende adoptieouders helpt bij het adopteren van een kind; iemand die bemiddelt tussen de ouders en de instantie die het adoptiekind ter beschikking stelt; iemand die de administratieve kant van de adoptie voor zijn rekening neemt; tussenpersoon bij adoptie

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een adoptiemakelaar…

is een persoon

  • [Functie] helpt aankomende adoptieouders bij het adopteren van een kind; bemiddelt tussen de ouders en de instantie die het adoptiekind ter beschikking stelt; neemt de administratieve kant van de adoptie voor zijn rekening

    Algemene voorbeelden


    Richard en Vickie Allen uit Californië zeggen dat het Welshe echtpaar de tweeling in samenwerking met hun natuurlijke moeder en de adoptiemakelaar heeft geroofd.

    NRC,

    Combinatiemogelijkheden


    met adjectief ervoor


    • een dubieuze adoptiemakelaar

    Een alleenstaande psychologe verlangt wanhopig naar een baby. Twee dubieuze adoptiemakelaars willen haar daarbij wel helpen.

    http://www.filmtotaal.nl/film.php?id=5566,

    • een Amerikaanse adoptiemakelaar

    Een transatlantische rel is uitgebroken rond een Brits echtpaar dat via internet een tweeling bestelde die door een Amerikaanse adoptiemakelaar eerder bij een Californisch gezin was geplaatst. Alan en Judith Kilshaw uit Wales betaalden 8.200 pond (ruim 28.000 gulden) voor de zes maanden oude meisjes aan het bureau Caring Hearts dat via internet kinderen voor adoptie aanbiedt.

    NRC,