airplay


airplay 1.0

(media, communicatie en telecommunicatie)

het aantal keer dat een radiostation of een televisiezender, meestal een muziekzender, een bepaald liedje of een bepaalde plaat uitzendt, vaak ook binnen een bepaalde tijdsspanne op een dag

Semagram (extra betekenisinformatie)


Airplay…

is een aantal; is een hoeveelheid

  • [Toepassingsgebied of bereik] behelst het aantal keer dat een bepaald liedje of een bepaalde plaat wordt uitgezonden door een radio- of televisiezender

    Algemene voorbeelden


    Sinds halverwege vorig jaar worden de hitlijsten meer en meer samengesteld op basis van airplay van een aantal "toonaangevende" zenders.

    http://www.bzn-online.com/cgi-bin/asp/general/index.asp?lang=dutch

    Direct Music kan vooral voor regionale artiesten de mogelijkheid zijn om door te breken. Het bedrijfje biedt de mogelijkheid om studio-opnames te maken, zet die op internet en verzorgt ook de zogeheten air-play. Direct Music gaat de nummers aanbieden aan diskjockeys van radiozenders en discotheken. Verder verzorgt de onderneming via internet een rubriek waarin mensen kenbaar kunnen maken wat zij van de muziek en/of de optredens van de betreffende artiest of band vinden. En uiteindelijk kan er uiteraard een complete cd worden gekocht.

    Ten tweede is een single-lijst wat betreft de totstandkoming een minder betrouwbare indicator voor de verkoop omdat deze tevens op basis van airplay wordt bepaald.

    http://iaspm.soundscapes.ws/,

    Combinatiemogelijkheden


    als object bij een werkwoord


    • airplay krijgen

    Het gaat zelfs zo ver dat sommige nummers op basis van de muzikale merites totaal aan ons voorbij zouden gaan, maar door een snedige videoclip van een gerenommeerd regisseur toch de nodige airplay krijgen op allerhande muziekzenders en alsnog een hit worden.

    http://www.goddeau.com/website/fedvdclips.html,