all-inhotel


all-inhotel 1.0

(neologisme,vakantie)

hotel dat alles in huis heeft om zijn gasten een aangenaam verblijf te bezorgen; hotel waar de gasten tegen betaling van het zogenoemde all-intarief niet alleen kunnen slapen en eten, maar ook gebruik kunnen maken van allerlei recreatieve voorzieningen zodat zij zich kunnen vermaken zonder het hotel te hoeven verlaten

Semagram


Een all-inhotel…

is een hotel

   Algemene voorbeelden


   Assen in Drenthe krijgt in de nabije toekomst het grootste all-in hotel en vermaakcentrum van Nederland. Ondernemer Hennie van der Most, die elders in Nederland en Duitsland al vele toeristische centra exploiteert, gaf vrijdag 27 november het startsein voor het project.

   http://www.tourpress.nl/nieuws/7/Overig/15865/Assen-krijgt-grootste-all-in-hotel-van-Nederland,

   Bij Sport- en evenementencentrum De Smelt [...] is Hennie van der Most begonnen met de bouw van een hotel. Het gaat De Bonte Wever heten [...]. Over een half jaar kan er al worden gelogeerd. Uiteindelijk krijgt het complex 350 kamers. Verder zijn er een ijsbaan, zwemparadijs, sauna-centrum, cafés en restaurants. Het geheel wordt milieuvriendelijk en rolstoeltoegankelijk. Op dit moment is Preston Palace in Almelo het grootste all-in hotel van Nederland, met 296 kamers.

   Algemeen Dagblad,

   Zwemmen tussen Sumoworstelaars en waterspuwende draken? Stoom afblazen in een paradijselijke sauna? Ontdekken of je 'stiekem' even snel bent als Erben Wennemars in zijn beste dagen? Supergoed eten én slapen? Bij De Bonte Wever is het allemaal mogelijk. En meer, want ons sfeervolle all-in hotel biedt je het beste van een heleboel werelden. Dus kom, kijk, proef, ervaar en beleef: feel good, have fun!

   http://www.debontewever.nl/all-in-hotel/

   Etymologie


   Aard herkomst inheems of leenwoord
   Vroegste datering 2010