allesapp


allesapp 1.0

(media, communicatie en telecommunicatie; techniek en technologie; ICT; neologisme)

app die je kunt gebruiken voor verschillende diensten, bijvoorbeeld bellen, chatten, gamen en winkelen, zodat je minder verschillende apps nodig hebt; app die je voor 'alles' kunt gebruiken

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een allesapp…

is een app; is een computerprogramma; is software

  • [Doel of bestemming] moet ervoor zorgen dat mensen minder verschillende apps hoeven te gebruiken
  • [Functie] is een app die je voor allerlei verschillende diensten kunt gebruiken, bv. bellen, betalen, chatten, gamen en winkelen

    Hoofdsemagram: app


    Algemene voorbeelden


    Eigenaar Elon Musk wil van Twitter (inmiddels bekend als X) een allesapp gaan maken. Daarom kunnen gebruikers binnenkort videobellen en geld naar elkaar overmaken.

    https://www.nu.nl/tech/6276084/x-twitter-zet-met-videobellen-en-geld-overmaken-eerste-stap-naar-allesapp.html,

    Elon Musk lijkt het merk Twitter en de blauwe vogel als logo te willen veranderen. "Binnenkort zullen we afscheid nemen van het merk Twitter en geleidelijk aan van alle vogels", zo tweette hij zondag. Musk had eerder al het idee uitgesproken om van Twitter een alles-app te maken waar gebruikers betalingen kunnen verrichten, chatten, nieuws lezen, spelletjes spelen en shoppen. Omdat Musk over het algemeen graag provoceert, is het onduidelijk of hij de verandering daadwerkelijk wil doorvoeren of dat hij gewoon voor commotie wil zorgen.

    Het Belang van Limburg,

    "Het kopen van Twitter is een versneller voor het maken van X, de alles-app", tweette de miljardair enkele uren nadat bekend werd dat hij toch bereid is om Twitter over te nemen. Over Musks plannen met 'X' is verder nog niks bekend, maar het bekendste voorbeeld van een 'alles-app' is het Chinese WeChat, dat ruim 1 miljard gebruikers heeft. Met WeChat kunnen gebruikers behalve chatten en videobellen bijvoorbeeld ook winkelen en gamen. Bovendien kunnen ze maaltijden en taxi's bestellen en allerlei bankzaken doen. WeChat heeft een eigen betalingssysteem.

    https://www.rtlnieuws.nl/tech/artikel/5337622/elon-musk-twitter-alles-app-wechat,

    Etymologie


    Aard herkomst inheems of leenvertaling
    Vroegste datering 2022
    Brontaal Engels
    Vorm in brontaal everything app
    Betekenis in brontaal idem