als katjes muizen, mauwen ze niet


als katjes muizen, mauwen ze niet 1.0

als mensen eten, dan praten zij niet; als mensen te eten hebben, klagen ze niet

Algemene voorbeelden


De schaal met koekjes gaat rond en dan verstomt geleidelijk aan het geroezemoes, want tja, als katjes muizen, dan mauwen ze niet.

http://www.corbach.nl/grace/index.php?option=com_content&task=view&id=54&Itemid=36,

Als katten muizen mauwen ze niet. Wat een rust hier aan tafel, "all it takes is a stapel hamburgers".

http://twitter.com/WelpenHR,

Het blijft een weekend vol improvisatie en plezier. Afrikanen die niet komen opdagen, maar snel worden vervangen door een Chinees die even wat moeite heeft de juiste tipi te vinden maar gelukkig toch een half uurtje later dan gepland aankomt met een heerlijke warme maaltijd. Met zijn allen rond het vuur in de grote tipi. En zoals we hier zeggen "Als de kat muist, mauwt ie niet". Het eten smaakt goed, zeker na alle inspanning van de dag.

http://www.kanoweb.nl/open_kano_varen_herbie_bird.htm,

Hier werd onder het genot van een drankje nagepraat totdat het stamppotbuffet arriveerde. Toen werd het stil, want "als de kat muist mauwt ie niet", dus was er voor de voorzitter van DIO gelegenheid om een kort woordje te zeggen en de uitslag van de wedstrijd bekend te maken.

http://www.haaksbergen-wandel.nl/Downloads/gangelproat%202010%2002.pdf,

Na een heerlijk glaasje bier (piepke), wijn of fris werden we uitgenodigd om aan tafel te gaan. Voor 't eerst die dag was het stil. Je kent het gezegde, als katten muizen mauwen ze niet. Daaruit mag ik concluderen dat het iedereen gesmaakt heeft. Martin, Irene, Nathalie en Dave verlieten als eerste het gezelschap.

http://www.aandachtdoetspreken.nl/verslagen/OVVerslag2008/26-apr-08-Steijl-Venlo.asp