als paddenstoelen uit de grond schieten, rijzen, e.d.


als paddenstoelen uit de grond schieten, rijzen, e.d. 1.0

heel snel en in grote aantallen overal verschijnen

Algemene voorbeelden


Lokale energie-initiatieven rijzen als paddenstoelen uit de grond.

http://www.clubvanmaarssen.nl/article/10352/Lokale-energie-initiatieven-rijzen-als-paddenstoelen-uit-de-grond-Wat-verandert-er-

In Argentinië schieten de ecodorpen als paddenstoelen uit de grond. De bewoners zoeken een alternatief voor het ongebreidelde consumeren en leven in nauw contact met de natuur.

http://www.laruta.nu/nieuws/argentijnse-ecodorpen-schieten-als-paddenstoelen-uit-de-grond

Bedrijvenparken schieten als paddenstoelen uit de grond, net als villawijken.

http://www.acht-mei.nl/

De voorbije weken schoten de windturbines als paddenstoelen uit de grond op de industriezone langs het Ieperleekanaal. Nu staan ze er alle negen, in twee rijen evenwijdig met het kanaal: een rij van 3 en één van 6. De mastodonten beheersen het landschap en zijn van heel ver te zien.

De Standaard,

De nieuwe stallen verrijzen als paddenstoelen uit de grond. Op veel bedrijven wordt de melkproductie, voor de wereldmarkt, verdubbeld en deze stallen mogen ook wel 'Smartstallen' worden genoemd met een efficiënte hi-tech inrichting en hoge melkproductie. Voorwaar een stukje boerenvakmanschap.

https://www.contactzuid.nl/nieuws/algemeen/113222/achterhoek-smarthub-en-slimme-boeren-,

Warenhuisketen Colruyt is een grote reorganisatie van zijn huismerken aan het doorvoeren. Niet elk product moet nog met een eigen en originele titel door het leven gaan. Ook Cara Pils niet, zo bleek. Het bier zou voortaan onder de naam Everyday Pils door het leven gaan, verwijzend naar een van de huismerken van het warenhuis. Vrij snel ontstond er protest op sociale media. Facebookpagina's voor het behoud van de naam kwamen als paddenstoelen uit de grond, op Twitter deelden mensen hun 'Cara-verhaal' en er werden zelfs -jawel- optochten georganiseerd om de naamsverandering van Cara Pils tegen te gaan.

https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2015/02/19/_colruyt_heeft_emotionelereactieconsumentenonderschat-1-2243935/, Zico Saerens,