amfibiebus


amfibiebus 1.0

afbeelding

Bron: harry_nl
( CC BY-NC-SA 2.0 )

(neologisme)

autobus die zich zowel op het land als in het water kan verplaatsen; autobus die kan rijden en kan varen; busboot

Semagram


Een amfibiebus…

is een boot; is een bus; is een vaartuig; is een voertuig; is een vervoermiddel

 • [Eigenschap of hoedanigheid algemeen] kan zich zowel op het land als in het water verplaatsen; kan rijden en varen
 • [Gebruiker] wordt gebruikt voor woon-werkverkeer of als toeristische attractie

  Hoofdsemagram: autobus


  Algemene voorbeelden


  Splashtours biedt een 'anders-dan-anders' stadstour door Rotterdam. Een tour met deze unieke amfibiebus zorgt voor een onvergetelijke ervaring voor jong en oud! In 60 minuten zie je eerst tijdens de stadsrit de meest bijzondere en mooiste plekjes van Rotterdam. Dan komt de 'splash': de spectaculaire duik in de Maas. De bus blijkt ineens ook een zeewaardige boot, die verder door het water langs de spectaculaire skyline van de stad vaart!

  http://www.splashtours.nl/

  Pech en problemen voor de amfibiebus in Rotterdam [...]. En toen ging het fout in Rotterdam. De amfibiebus kreeg een paar flinke golven te verduren en lag vervolgens doodstil in het water op de Nieuwe Maas, een drukke scheepvaartroute door Rotterdam. De amfibiebus moest door politieboten naar de kant worden geduwd.

  http://www.amfibiebus.nl/,

  Het Nijmeegs alternatief voor een veerpont: een amfibiebus. In plaats van te moeten wachten op de veerpont is nu het wachten op de amfibiebus. Nu maar hopen dat het in en uitrijden van het water iets minder problemen oplevert als in Rotterdam en de laatste test in Schotland. Hierbij kwam de bus niet geheel onbeschadigd uit de strijd met de elementen.

  http://www.amfibiebus.nl/

  De amfibiebus ziet er uit als een normale stadsbus. Vanaf de kade is de aanblik van de gele bus in het water een vreemde gewaarwording. De amfibiebus is speciaal voor de attractie gebouwd. "Op verschillende plaatsen in de wereld worden amfibievoertuigen ingezet als attractie. Dit zijn vaak oude legervoertuigen. Wij hebben er voor gekozen om zelf een voertuig te ontwikkelen dat voldoen aan alle veiligheidsnormen. We gaan natuurlijk wel met een volle bus de Maas in".

  http://www.amfibiebus.nl/,

  Etymologie


  Aard herkomst inheems woord
  Vroegste datering 2007