anti-Russisch


anti-Russisch 1.0

met of getuigend van een afkeer van alles wat met Rusland te maken heeft; tegen alles wat met Rusland te maken heeft; tegen Rusland

Algemene voorbeelden


De populaire Russische meidengroep t.A.T.u. is op het Eurovisie Songfestival eind mei ten onrechte niet de winnaar geworden. De groep is het slachtoffer geworden van een anti-Russisch complot. Dit meent Ruslands grootste televisiezender ORT. ORT heeft de exclusieve uitzendrechten van het Eurovisie Songfestival in Rusland. De zender heeft de uitslag officieel als onbetrouwbaar verklaard.

http://www.rusnet.nl/nl/news/2003/06/05/print/cultuur02.shtml,

Het Russische leger gaat mogelijk oprukken op de Krim, het Oekraïense schiereiland met een autonome status dat het epicentrum is geworden van de strijd tussen de pro- en anti-Russische kampen in Oekraïne. Pro-Russische gewapende mannen hebben meerdere plaatsen onder controle genomen. In verschillende steden in het oosten van Oekraïne werden vanmiddag pro-Russische demonstraties gehouden. De Russische vlag werd in verschillende steden gehesen. Aanhangers van de Oekraïense overheid en pro-Russische supporters gingen met elkaar op de vuist.

http://www.nrc.nl/inbeeld/2014/03/02/de-krim-als-epicentrum-van-pro-en-anti-russische-kampen/,