anticonceptiespray


anticonceptiespray 1.0

spray die hormonen bevat en als anticonceptiemiddel gebruikt wordt

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een anticonceptiespray…

is een spray; is een vloeistof; is een stof

  • [Samenstelling] bevat hormonen
  • [Functie] werkt als anticonceptiemiddel
  • [Gebruikswijze] wordt met een speciaal apparaatje op de huid, meestal op de bovenarm, bevestigd, waarna met een druk op een knop de spray op de huid wordt gespoten
  • [Werking of functionering] geeft hormonen af die via de huid rechtstreeks in de bloedbaan worden opgenomen

Algemene voorbeelden


Het Nederlandse farmaciebedrijf Organon gaat werken aan een anticonceptiespray. Op de arm wordt een apparaatje geplaatst dat er met een druk op de knop voor zorgt dat de werkzame stof de huid in trekt. De spray kan een uitkomst zijn voor vrouwen met maagproblemen. Voor deze groep is het slikken van de pil vaak geen pretje [...]. Organon heeft als alternatief voor de pil ook het spiraaltje, de prikpil en de NuvaRing in huis.

http://gezondheid.nl.msn.com/medisch/nieuws/721/farmaceut-ontwikkelt-anticonceptiespray-

In India worden proeven genomen met een anticonceptiespray. Maandelijks vijfmaal snuiven zou dezelfde werking hebben als een dagelijks ingenomen pil, zonder hinderlijke nevenverschijnselen.

https://resolver.kb.nl/resolve?urn=KBNRC01:000031463:mpeg21:a0079,

Het is niet bekend welke hormonen Organon in haar anticonceptiespray gaat gebruiken, of het toedienen van die hormonen via de huid veilig en effectief is en hoe vaak sprayen nodig is. Vrouwen hoeven echter niet bang te zijn dat de hele kamer onder de hormonen komt te zitten: de spray komt uit een klein apparaatje met een nap die op de huid moet worden gedrukt.

http://www.zsana.nl/00/ZS/nl/286_300/nieuws/4566/Hormoonspray_nieuw_anticonceptie_middel.html