antifileplan


antifileplan 1.0

(politiek en bestuur)

door politici opgesteld plan waarin maatregelen geformuleerd staan, bv. rekeningrijden of kilometerheffing, om filevorming en het fileprobleem in het algemeen op te lossen

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een antifileplan…

is een plan

  • [Betrokkene] wordt vaak opgesteld op initiatief van de minister van Verkeer en Waterstaat
  • [Toepassingsgebied of bereik] betreft een plan waarin maatregelen geformuleerd staan om filevorming tegen te gaan en bestaande fileproblemen aan te pakken

    Hoofdsemagram: plan


    Algemene voorbeelden


    De liberale woordvoerder Hofstra eiste tot dusver dat de minister dit 'kleine geld' uit het Bereikbaarheidsoffensief Randstad (BOR) niet zou uitgeven voordat de Tweede Kamer heeft ingestemd met het antifileplan.

    De Telegraaf,

    Netelenbos wil als een regio de tolpoorten niet slikt investeringen in andere projecten heroverwegen omdat alle onderdelen in het antifileplan nauw samenhangen.

    Nederlands Dagblad,

    De standpunten van Trots op Nederland en het verkiezingsprogramma moeten straks worden geformuleerd via internet. Neem bijvoorbeeld de files. Allereerst zal Rita dan een groepje bevriende verkeersdeskundigen zoeken. "We gaan gewoon met z'n twintigen of zo zitten bomen en schrijven een stuk." Op zo'n antifileplan kan vervolgens iedereen reageren, via het Wiki-systeem op haar site waarvoor je je simpel kunt registreren.

    http://www.trouw.nl/achtergrond/deverdieping/article1824618.ece

    De grote fracties in de Tweede Kamer zijn gisteren aarzelend akkoord gegaan met de anti-fileplannen van minister Smit-Kroes (verkeer en waterstaat). De twijfel over de effecten en uitvoerbaarbed van het Bereikbaarheidsplan spitste zich toe op het voornemen om vier tunnels particulier te financieren.

    https://resolver.kb.nl/resolve?urn=KBPERS01:003043008:mpeg21:a00049,