antracietgrijs


antracietgrijs 1.0

afbeelding

( Publiek domein )

grijs als antraciet, met de doffe grijszwarte kleur van antraciet

Algemene voorbeelden


Hij heft een streng haar tussen twee vingers in de hoogte en knipt met de punten van de schaar in de punten van de haren. Zo gaat hij rond, en rond, en rond. Op de vloer liggen antracietgrijze slierten.

Het meesterstuk, Anna Enquist,

Het is me vannacht weer opgevallen: grijs is, na al die jaren, nog steeds de kleur die Maria Elisabeth het beste staat omdat alle nuances van grijs de glans van haar staalblauwe ogen doen uitkomen, van het donkere antracietgrijs tot het lichte, haast translucide parelmoergrijs van sommige zeldzame schelpen van de oostkust van Madagascar.

Cargo, Patrick Conrad,

'Ik denk dat ik voor zo'n nieuwe Apple ga. Zo'n antracietgrijze. Da's heel chic, vind je ook niet? In elk geval wil ik het ding snel op mijn bureau hebben. Het is van vitaal belang up to date te blijven.'

Poes poes poes, Paul Mennes,

Combinatiemogelijkheden


met substantief


  • een antracietgrijze auto
  • een antracietgrijze VW Golf

De politie is op zoek naar de eigenaar van een antracietgrijze VW Golf (nieuw model) die mogelijk in aanmerking komt als de dader van deze diefstal.

Meppeler Courant,

  • een antracietgrijs kostuum
  • een antracietgrijs maatpak
  • een antracietgrijs mantelpak
  • een antracietgrijs pak
  • een antracietgrijze mantel

Ik schoor me en trok het enige donkere pak aan dat ik bezat, het antracietgrijze dat al een beetje begon te glimmen aan het zitvlak en de ellebogen.

Op toernee met Leopold Sondag, Ward Ruyslinck,

Zelf houd ik het bij de Engelse kostuums van de firma Dodgson uit Boston. Antracietgrijs met een dun streepje.

Hersenschimmen, J. Bernlef,

Ze toont antracietgrijze manteltjes met boordjes in grijze krulwol, of een wollig materiaal geborduurd met giraffemotief.

De Standaard,

Ze heeft een antracietgrijs mantelpakje aan, omzoomd met een zwart biesje.

Open gelijk een mond, Jeroen Olyslaegers,

Hij stond daar dromerig, verdrietig, naar het Romme leek, toch ontspannen, in zijn elegante antracietgrijze driedelige maatpak, nog steeds een beetje de vitale jonge handelaar in granen en zaden die hij een poos geweest was voor hij geboeid, enthousiast zijn intrede gedaan had in het hoge bedrijf waar de politiek en het bedrijfsbeheer in elkaar vervlochten zaten.

Verborgen schade, Aster Berkhof,

Michael Mavens, FBI-agent met speciale volmacht, droeg de gebruikelijke combinatie van antracietgrijs kostuum, overhemd met open kraag en veterdasje.

Het licht van vroeger dagen, Arthur C. Clarke & Stephen Baxter,