aquariumwater


aquariumwater 1.0

water in een aquarium, waaraan soms eisen worden gesteld wat betreft bijvoorbeeld de zuiverheid, de zuurtegraad, de hardheid of de aanwezigheid van nuttige bacteriën; water bestemd voor een aquarium dat behandeld is om aan specifieke eisen voor wat betreft zuiverheid, zuurtegraad en dergelijke te voldoen

Semagram (extra betekenisinformatie)


Aquariumwater…

is water; is een stof

  • [Kleur] is bij vervuiling groenig of bruinig van kleur
  • [Transparantie] hoort doorzichtig te zijn en is bij ondoorzichtigheid sterk vervuild
  • [Samenstelling] bestaat uit water met een specifieke zuurtegraad, hardheid en met bepaalde bacteriën, maar kan in beginsel ook gewoon leidingwater zijn
  • [Doel of bestemming] dient om een aquarium te vullen
  • [Plaats] bevindt zich in een aquarium of wordt in een aquarium gedaan
  • [Behandeling of bewerking] is soms vooraf behandeld en dient regelmatig ververst te worden
  • [Belanghebbende of begunstigde] is bedoeld voor de dieren die in het aquarium leven
  • [Middel] kan behandeld en gezuiverd worden door filters, pompen of preparaten

Algemene voorbeelden


Voor de ene aquarist is de kwaliteit van het aquariumwater een zaak van veel meten en middeltjes toevoegen, terwijl een andere zegt er niet meer aan te doen dan één keer in de maand een deel van het water te verversen. Beide liefhebbers zweren bij hun methode en zeggen op deze manier de beste resultaten te behalen.

http://www.nbat.nl/aquarium/waterkwaliteit.html

De volgende dag worden de bokalen geënt met infusie [...]. Na een tijdje troebelt het water door de ontwikkeling van bacteriën, enkele dagen later is het water terug helder, de infusiekweek is op gang gekomen [...]. Nu is het moment aangebroken enkele kulturen meer op te zetten. Zelf neem ik een zestal literbokalen en vul ze met aquariumwater, (met leidingwater heb ik nare ervaringen, het lukte niet zo best) daarin giet ik wat van de eerste kultuur. Een paar druppels geconcentreerde melk zorgen voor het voer van de infusie.

http://dees.fol.nl/Infusie.html

Zonder bacteriën zal het aquariumwater na enkele dagen reeds een dodelijk arena vormen voor de vissen, omdat het vis en plantenafval niet afgebroken kunnen worden, en het water een zeer hoog nitriet- en ammoniumgehalte krijgt.

http://users.pandora.be/frits.bruch/

Voor de voorfiltering kan men gebruik maken van perlonwatten of grove kiezelsteen. Hiermee zal het meeste zichtbare vuil uit het aquariumwater gehaald worden.

http://home.tiscalinet.be/siervis/

Waterpreparaat dat agressief leidingwater verandert in veilig en visvriendelijk aquariumwater - nu met nieuw BioExtract voor gezond helder water.

http://www.twenga.nl/prijs-tetra-aquasafe.html