arbeidsongeluk


arbeidsongeluk 1.0

ongeluk dat tijdens de arbeid, op het werk of ook wel op weg naar het werk plaatsvindt; ongeluk tijdens werktijd; ongeluk dat tijdens de werkzaamheden in een bedrijf, op het werk plaatsvindt; arbeidsongeval; bedrijfsongeval; bedrijfsongeluk
Zie voor de combinatiemogelijkheden het meer gangbare synoniem arbeidsongeval.
Zie ook : arbeidsongeval

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een arbeidsongeluk…

is een ongeluk

  • [Toepassingsgebied of bereik] is een ongeluk dat plaatsvindt tijdens de arbeid, op het werk

    Hoofdsemagram: ongeluk


    Algemene voorbeelden


    Indien u het slachtoffer bent van een arbeidsongeluk, komt er veel op u af. Zeker wanneer u letsel oploopt waardoor u niet meteen aan het werk kunt en u zich langere tijd moet laten behandelen door een arts.

    http://www.juristenkantoor.nl/arbeidsongeluk.html,

    Vaak is het verstandig om een advocaat te raadplegen wanneer er sprake is van een ernstig arbeidsongeluk en de werkgever ontkent schuld. De werkgever heeft namelijk een wettelijke plicht om voor een veilige werkplek te zorgen.

    http://ibi.bibliotheek.nl/opgelostevragen/vid/4420/wat_wordt_precies_verstaan_onder_een_arbeidsongeval,

    Een arbeidsongeluk betekent dat er een ongeval plaatsvindt tijdens werktijd. Op elke denkbare plek waar mensen aan het werk zijn, kan een arbeidsongeluk voorkomen. Wanneer er sprake is van een ernstig ongeval, is de werkgever verplicht het arbeidsongeluk meteen te melden bij de Arbeidsinspectie.

    http://www.juristenkantoor.nl/arbeidsongeluk.html,

    De meeste arbeidsongelukken gebeuren in de bouw. Elk jaar belanden 12.000 bouwvakkers in het ziekenhuis, heeft het ministerie van Sociale Zaken becijferd.

    http://www.kewodakservice.nl/k/18--18/de-meeste-arbeidsongelukken-gebeuren-in-de-bouw..php,

    Op 15 juli 2003 heb ik tijdens mijn werk een arbeidsongeluk in Spanje gehad en sindsdien kan ik niet meer werken.

    http://kassa.vara.nl/vraag-beantwoord/vraag/vadetail/klacht-over-het-uwv/,

    Steeds meer vrouwen worden slachtoffer van een ongeluk tijdens het werk. Tussen 2005 en 2007 nam het aantal arbeidsongelukken van vrouwen met gemiddeld dertien procent per jaar toe.

    http://www.nu.nl/economie/2020040/vrouwen-zien-kans-op-bedrijfsongeluk-stijgen.html,

    Een en ander blijkt uit het Belgische luik van het pas gepubliceerde Ehlass-rapport 1995, een Europees registratiesysteem van ongevallen in de privé-sfeer. De Ehlass-gegevens komen van vier klinieken: de Universitaire Ziekenhuizen van Antwerpen en Gent, het Hôpital Erasme in Brussel en de Clinique St. Camille in Namen. Die registreren nauwgezet elke verpleging van snij- en brandwonden of ander fysiek onheil opgelopen aan het thuisfront. Ehlass telde vorig jaar 21.415 ongevallen in de huiselijke sfeer (geen verkeers- of arbeidsongelukken). Het topje van de ijsberg, want België heeft 360 ziekenhuizen en 21.900 dokters in de algemene geneeskunde die geconfronteerd worden met soortgelijke ongevallen.

    De Standaard,

    Woordfamilie


    Als deel van een afleiding