augustusnummer


augustusnummer 1.0

in de maand augustus verschenen nummer van een tijdschrift
Ook wel gespeld als augustus-nummer.

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een augustusnummer…

is een tijdschriftnummer

      Algemene voorbeelden


      In het augustusnummer van Juris staat een lezenswaardig artikel over de manier van indiceren bij terminale patiënten.

      http://www.cg-raad.nl/actueel/nieuwsberichten/archief/archief.php?we_objectID=139,

      "Schone koe levert schone melk", onder deze welluidende titel wordt in het augustusnummer van "Veehouderij Techniek" het besluit gegeven van een Nederlands onderzoek bij 28 melkveehouders die hun koeien melken met een automatisch melksysteem (melkrobot).

      https://www.mcc-vlaanderen.be/ned/melkdruppels/main_melkdr_nl.html

      Een internationaal vorsersteam heeft een gen geïsoleerd dat invloed heeft op de mannelijke haargroei. De vinding wordt gerapporteerd in het augustusnummer van het tijdschrift Nature Genetics.

      De Standaard,

      De Brusselse vaccinatietechniek is van een nieuw type, dat ook beloften inhoudt voor vaccins tegen andere ziekten. Het verslag van het onderzoek verschijnt in het augustusnummer van het gereputeerde vakblad Nature Medicine.

      De Standaard,

      De BTTB (Bond van Trein-, Tram- en Busgebruikers) stopte bij het augustusnummer van zijn ledenblad Mondig Mobiel een bijvoegsel met correcties op het officiële spoorboekje van de NMBS.

      De Standaard,

      In de jaarlijkse tarievenlijst in het augustusnummer van de Consumentengids worden de in ruim 180 gemeenten geheven onroerende-zakenbelasting (voorheen onroerend-goedbelasting), rioolrechten en afvalstoffenheffing vergeleken.

      Meppeler Courant,

      Vrouwenkitsch: Toine Moerbeek schrijft er in Tirade het ene na het andere essay over. Hij begon in het augustusnummer met een beschouwing over de Portugese schilderes Paula Rego, waarin hij hardop weifelt en twijfelt over haar werk, haar biografie, en een tv-documentaire over haar.

      NRC,

      Het zijn bijna altijd de hoogdravende ethische en morele argumenten [...] waarmee een verbod op klonen wordt gerechtvaardigd. Die argumenten zijn volgens mij stuk voor stuk te weerleggen en ik constateer tot mijn genoegen dat ook Gerry van der List dat doet in zijn preadvies in (het augustusnummer van) Liberaal Reveil.

      http://www.ub.rug.nl/eldoc/dnpp/pp/vvd/lire/3905/p001.pdf