autohandelaar


autohandelaar 1.0

iemand die voor zijn beroep auto's verkoopt als tussenpersoon tussen fabrikanten, importeurs of andere verkopers, en de consument of onderneming die voor eigen gebruik koopt; ook specifiek in toepassing op de verkoper van uiteenlopende automerken, en dan opgevat in tegenstelling tot de merkdealer; autoverkoper

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een autohandelaar…

is een handelaar; is een persoon

  • [Plaats] werkt in een bedrijfsruimte, voorzien van een showroom voor het tonen van automodellen en vaak ook van een werkplaats voor reparatie, keuring e.d. van voertuigen
  • [Activiteit of handeling] verkoopt maar repareert meestal ook auto's
  • [Object betroffen] verhandelt auto's
  • [Onderscheid of tegenstelling] wordt vaak onderscheiden van de merkdealer die slechts een of enkele specifieke merken verkoopt als vertegenwoordiger van de betreffende autoconstructeur of autofabrikanten

Algemene voorbeelden


De overheid houdt aan de strengere controle op de toekenning van de handelaarsplaten jaarlijks zowat een miljard frank over. De Z-platen, die bedoeld zijn voor autohandelaars, zijn erg in trek, omdat er geen inschrijvingstaks voor moet worden betaald. Dat leidde tot enorme fraude.

De Standaard,

Begin dit jaar voerde Federauto bij haar 150 erkende autohandelaars het gebruik van een modelkontrakt in. In dit kontrakt staan de rechten en plichten van koper en verkoper duidelijk vermeld.

De Standaard,

Een internationaal comité onder aanvoering van de Venlose autohandelaar [...], gaat de strijd aan tegen de Europese regelgeving. Het comité wil af van het huidige verkoopsysteem van auto's, waarbij dealers exclusief zijn gebonden aan bepaalde merken.

NRC,

Wordt het een occasion? Een goed startpunt is: - Internet. Tik de gegevens van je gewenste auto in en je ziet direct hoeveel ervan te koop zijn, ook bij de dealer op de hoek. - De merkdealer zelf. Voordeel: hij kent zijn modellen [...]. - De autohandelaar die verschillende merken verkoopt. Voordeel: doorgaans goedkoper dan de merkdealer.

http://www.femmefone.nl/whatshot/Auto-kopen-voor-beginners/69/1,

De uitstraling van uw bedrijf werkt natuurlijk door in het vertrouwen dat u bij uw klanten wekt. Immers, een autohandelaar die zijn showroom goed verzorgt, zal ook in de werkplaats goed met de auto's omgaan.

www.autoshowroom-decoratie.nl,