baas in eigen buik zijn


baas in eigen buik zijn 1.0

als vrouw zelf kunnen bepalen of je zwanger wordt en een kind krijgt of niet

Algemene voorbeelden


Er wordt geknabbeld aan de pijlers van de emancipatie, waarschuwt Renée. De ene pijler is het baas in eigen buik. Daarmee pleit ze niet voor abortus, wel dat vrouwen zelf kunnen bepalen wanneer en hoeveel kinderen ze krijgen. "In die zin heeft de uitvinding van de pil vrouwenlevens drastisch veranderd."

De Standaard,

Via IVF zouden de mannen de volledige macht over de voortplanting krijgen. Baas in eigen buik gold blijkbaar alleen bij anticonceptie en abortus. Anders werd het toen lesbiennes en alleenstaande vrouwen uitgesloten dreigden te worden van IVF. Toen stonden ze ineens vooraan in de rij.

http://www.freya.nl/,

Baas in eigen buik, zo moet de 61-jarige vrouw hebben gedacht, toen zij op het instituut van dr. Severino Antinori haar benen spreidde voor de implantatie van een bevrucht eitje.

NRC,

Als ze hun wens aan de dokter te kennen gegeven hebben, moeten ze nog vijf dagen (in de praktijk wordt dat natuurlijk een week) wachten voor ze de abortus krijgen die ze willen. Deze betuttelende maatregel wordt beschouwd als in strijd met de slogans 'baas in eigen buik' en 'de vrouw beslist'.

Twee eendjes en wat brood, Renate Rubinstein,