babyshower


babyshower 1.0

feestje dat georganiseerd wordt voor een zwangere vrouw kort voor haar bevalling, meestal alleen met vriendinnen, waarbij zij cadeautjes krijgt, bijvoorbeeld babykleertjes en verzorgingsproducten

Semagram


Een babyshower…

is een feestje; is een gebeurtenis

  • [Doel of bestemming] wordt gevierd om de komst van de baby te vieren en de toekomstige moeder in het zonnetje te zetten
  • [Herkomst of oorsprong] is als verschijnsel afkomstig uit Amerika
  • [Plaats] wordt meestal gevierd bij de toekomstige moeder thuis
  • [Tijd] wordt meestal gevierd in de middag en wordt vaak op een onverwacht moment georganiseerd, als een surpriseparty voor de aanstaande moeder
  • [Wijze] wordt meestal gevierd met cadeautjes
  • [Betrokkene] wordt meestal alleen gevierd met vrouwen, bijvoorbeeld met de vriendinnen en de moeder en schoonmoeder van de toekomstige moeder
  • [Omstandigheid] wordt meestal gevierd als de toekomstige moeder zes maanden zwanger is

Algemene voorbeelden


Bepaal dus wie je uit wilt nodigen voor je babyshower. Zet de mensen op de lijst die belangrijk voor je zijn; moeder, vriendinnen, schoonmoeder, enzovoort.

http://www.telegraaf.nl/vrouw/mama/zwangerschap_bevallen/21611972/__Zo_organiseer_je_een_babyshower__.html

Babyshower? Dat is toch een soort surpriseparty? Weinig surprise als je het zelf organiseert denk ik... Wat ga je doen dan? Ik heb geen kaas gegeten van babyshowers dus leg het me uit!

http://forum.viva.nl/forum/Zwanger/Babyshower_wie_ook_gehadgeorganiseerd/list_messages/195849,

Dit was een "baby-shower" ter ere van mij. Zo'n baby-shower is een puur vrouwelijke aangelegenheid. (Bij verloving, huwelijk of andere "showers" worden mannen wel geduld). Een spontane ziel trommelt alle vriendinnen en kennissen van dc aanstaande mama bijeen. Een ieder moet een present meenemen voor baby. Intussen polst de gastvrouw de aanstaande papa omtrent kleur en decor van de babykamer.

https://resolver.kb.nl/resolve?urn=KBPERS01:002854004:mpeg21:a00015,

Na de Tweede Wereldoorlog leven we sterk onder Amerikaanse invloed op het gebied van cadeautjes voor moeder en kind. Als reactie op al de dure cadeautjes van zo'n 'babyshower', waarbij alles voor het kindje over de a.s. vader en moeder heengestort wordt, probeert men op origineler en goedkoper manier te laten merken dat men meeleeft met de grote gebeurtenis.

https://resolver.kb.nl/resolve?urn=ABCDDD:010822890:mpeg21:a0117,

Combinatiemogelijkheden


als object bij een werkwoord


  • een babyshower organiseren
  • een babyshower vieren

Kate Middleton is het eerste lid van het Britse Koninklijk Huis dat een babyshower mag organiseren. Kate's zusje Pippa Middleton is inmiddels druk bezig het feestje te plannen. Maar hoe organiseer je eigenlijk een leuke babyshower?

http://www.telegraaf.nl/vrouw/mama/zwangerschap_bevallen/21611972/__Zo_organiseer_je_een_babyshower__.html

De hoogzwangere Fergie vierde dit weekend haar babyshower. In een hotel in Los Angeles kwam een aantal celebrities de komst van haar baby en die van haar man Josh Duhamel vieren.

http://www.nu.nl/achterklap/3537326/babyshower-fergie-was-succes.html