bacovewinkel


bacovewinkel 1.0

((vooral) in Suriname)

onoverzichtelijke, chaotische toestand; chaos; warwinkel

Semagram


Een bacovewinkel…

is een toestand

 • [Eigenschap of hoedanigheid algemeen] is onoverzichtelijk, is chaotisch

  Algemene voorbeelden


  'Nickerie is geen bacovewinkel. Personen denken dat ze een evenement kunnen organiseren zonder de nodige vergunning ervoor te hebben. Zij dienen het te weten', reageert districtscommissaris W.J. fel tegenover Dagblad Suriname. Het afgelopen weekend was het evenement 'Yaad Kiya Dil part 3' georganiseerd in het CCN-gebouw zonder dat daarvoor vergunning was aangevraagd bij de dc.

  http://www.nieuws-suriname.nl/dc-joeloemsingh-nickerie-is-geen-bacovewinkel/

  Ik kan er maar niet aan wennen dat iedereen onder een ander zijn naam kan reageren, vooral op dit forum, het lijkt wel een bacovewinkel

  http://www.mamjo.com/forum/index.php?topic=251797.10;wap2

  Vroeger had je van die winkeltjes waar men groenten, fruit en bacoven verkocht; een Ons Belang heette dat, waarschijnlijk naar de naam van zo'n winkel waar de Hollandse boeren (de boeroes) hun eigen teelt aan de man brachten. In zo een Ons Belang hingen er geheid enkele bossen (trossen) bacoven en de klant kon daarvan 'een hand' kopen, of vaak zelfs een paar losse. Door de tropische hitte werden de bacoven snel overrijp en vielen van de tros. Vogeltjes en vliegen deden zich tegoed en er hing een weeïge geur in het winkeltje, dus alles bij elkaar niet zo proper. Vandaar dat het negatief overkomt als men zegt dat jouw bedrijf er als een bacovenwinkel uitziet (een bakbawenkri) of als zodanig gerund wordt.

  http://www.parbode.com/column-en-essay/item/5389-bacove-en-banaan,