bakkerijproduct


bakkerijproduct 1.0

product dat wordt verkocht (en vaak ook vervaardigd) in een bakkerij, een bakkerswinkel; ook: product dat wordt vervaardigd in een industriële bakkerij
In het meervoud doorgaans in toepassing op producten die worden vervaardigd in een industriële bakkerij.

Semagram


Een bakkerijproduct…

is een product

 • [Vervaardiging] wordt vervaardigd in een bakkerij

  Hoofdsemagram: product


  Algemene voorbeelden


  En inderdaad leeft een mens niet van brood alleen, maar ook van goede zorg en van lieve woorden en daden. Ook het brood dat we in de kerk met elkaar delen is meer dan een bakkerijproduct. Het vertelt over de verbondenheid tussen mensen onderling en tussen mens en God.

  http://home.tiscali.be/credo/Woorden/TijdDoorHetJaar20B.htm,

  Populaire smaken en voedingstrends worden vertaald in nieuwe producten en productideeën die kansen bieden aan de bakker en in de smaak vallen bij de consument. Belangrijke kenmerken van Zeelandia productconcepten: - Het bakkerijproduct sluit aan op een belangrijke internationale (voedings)trend - Zeelandia ondersteunt het product met promotiemateriaal voor de bakkerswinkel - Zeelandia voorziet de bakkers regelmatig van recepten voor nieuwe variaties en toepassingen van het product.

  http://www.zeelandia.nl/web/web.nsf/web02_03_03?readform,

  Parfum- en aromacomposities zijn halffabrikaten, dat wil zeggen stoffen die niet als zodanig bij de consument terechtkomen, maar eerst door andere industrieën worden verwerkt. Aroma's vinden hun weg in frisdranken, alcoholische dranken, zuivelproducten, margarine, soepen, sauzen, diepvriesproducten, snacks, bakkerijproducten, consumptie-ijs, suikerwerk, diervoeding, farmaceutische en tabaksproducten.

  http://www.nea-nederland.nl/

  Het ontvette sojameel kan worden opgewerkt tot sojaproducten met verschillend eiwitgehalte voor allerlei toepassingen, waaronder brood en bakkerijproducten, brood en cakemix, pannenkoekmeel, taart of pizzabodems [...], snoep, sojamelk en dieetvoedingsmiddelen.

  http://www.hollandsepot.dordt.nl/producten/producten.htm

  Pet, dat is gevestigd in St. Louis, behaalde in het afgelopen boekjaar een bedrijfsresultaat van 223 miljoen dollar op een omzet van 1,6 miljard dollar (2,8 miljard gulden) [...]. De activiteiten van Pet omvatten voornamelijk levensmiddelen uit de Mexicaanse keuken (met het merk Old El Paso), Italiaans voedsel (merk Progresso) en diepvries- en bakkerijprodukten.

  NRC,

  Is de consumpte van bakkerijprodukten, die met behulp van enzymen worden gemaakt gevaarlijk? Op deze vraag kunnen we zeer duidelijk 'nee' antwoorden, omdat het bakken de enzymatische werking volledig beëindigt.

  http://www.debakker.nl/

  Combinatiemogelijkheden


  in voorzetselgroep


  • een fabrikant van bakkerijproducten
  • een producent van bakkerijproducten

  Het bedrijf Puratos, fabrikant van bakkerijproducten, heeft zijn omzet de voorbije vier jaar verdubbeld, door nieuwe markten aan te boren en nieuwe producten te ontwikkelen.

  De Standaard,

  Ongeveer drie jaar geleden begonnen allerlei winkelketens miniwinkels in pompshops te bouwen. Veel initiatieven hielden het niet lang vol. Andere zoals AH to go bij Esso hebben het wel gered. Zo heeft de producent van bakkerijproducten Délifrance ook zogeheten corners in pompshops.

  Nederlands Dagblad,

  • een groothandel in bakkerijprodukten

  Andere belangrijke vestigingen op Noord zijn onder andere Yamanouchi, Boom BV (groothandel chemicaliën), beide nog niet volledig operationeel, en de groothandel in bakkerijprodukten Back Beko.

  Meppeler Courant,

  met substantief ervoor


  • een assortiment bakkerijproducten
  • een gamma bakkerijproducten

  Goed inspelen op de wensen van u en uw klanten betekent dat u elke dag over een compleet assortiment bakkerijproducten moet kunnen beschikken.

  http://www.qualitybakers.nl/default.htm

  In de opleiding bakkerij moet een zeer uitgebreid gamma bakkerijproducten aan bod komen zodat afgestudeerden ook nog meer dan voorheen echte vakmensen worden die creatief op de veranderende consumentenbehoeften kunnen reageren of er op vooruitlopen.

  http://www.digitaalbrussel.be/webpages/thema/overheden/vgc/openbaarheid/college/98_99/0122/beleidsbrief_17.html