ballonnenwedstrijd


ballonnenwedstrijd 1.0

wedstrijd waarbij de deelnemers allemaal op hetzelfde tijdstip een ballon in de lucht loslaten en het erom gaat welke ballon de grootste afstand overbrugt

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een ballonenwedstrijd…

is een wedstrijd

   Algemene voorbeelden


   Om 15.00 uur konden de kinderen meedoen aan een ballonnenwedstrijd, waarbij honderden kleurige ballonnen het luchtruim kozen.

   Meppeler Courant,

   Een ander voorbeeld van een pleinactiviteit is de ballonnenwedstrijd op 18 januari 1996.

   http://www.google.nl/search?q=cache:0kSt4uBLQhgJ:heemraadssingel.vinden.nl/herinrichting%2520heemraadsplein.htm+drugpand+site:.nl=nl=lang_nl

   Eigenlijk zou er nu een aangenaam in het gehoor liggend stukje treurmuziek moeten klinken [...], om bij aan vroeger te denken, aan Emmy van Oyen, zoals ik haar nog steeds zie, na al die jaren, als op de dag van de ballonnenwedstrijd, een oktoberdag, negentienhonderdzesenvijftig, en om daar dan langzaam erg, erg triestig bij te worden.

   Zonder trommels en trompetten, Jeroen Brouwers,

   Vanaf 13.30 uur zijn er voor de jeugd de volgende activiteiten georganiseerd: ballonnenwedstrijd, vrijmarkt met disco en luchtkussen, vossenjacht en 's avonds de lampionnenoptocht.

   http://www.dongeradeel.nl

   Hoogtepunt voor de aanwezige kinderen was de ballonnenwedstrijd waarvoor striptekenaar Jan Kruis het startsein gaf.

   Meppeler Courant,

   Twee van de drie prijzen van de door de Vollenhoofse Vereniging van Volksvermaken (kortweg vier V's) gehouden ballonnenwedstrijd zijn in Duitsland terecht gekomen.

   Meppeler Courant,

   Op zondag was er een vlooienmarkt, met oude ambachten van Abdijhoeve tot Hoeve Mieneke [...], een toeristische rally met Old Timers tussen Bokrijk en Kelchterhoef, ballonwedstrijd en foto- en diawedstrijd aan de Abdijhoeve.

   http://www.kelchterhoef.be/historie/Historie.htm

   Mellissa's ballon dreef naar Mozart's regio. Melissa Wemmenhove is de winnares van de ballonwedstrijd, die in de Wijk is gehouden ter gelegenheid van de afronding van de reconstructie van de dorpskern.

   Meppeler Courant,