bankmedewerker


bankmedewerker 1.0

werknemer van een bankbedrijf

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een bankmedewerker…

is een werknemer; is een persoon

  • [Activiteit of handeling] verricht veelal financiële of administratieve taken
  • [Belanghebbende of begunstigde] werkt voor een bank

    Algemene voorbeelden


    Noten en zijn collega-bestuurders van de vier andere vakbonden beleggen deze weken gezamenlijk ruim honderd ledenvergaderingen om de werknemers in te lichten over het verloop van de CAO-onderhandelingen voor 106.000 bankmedewerkers.

    NRC,

    We hebben het als SNS bank betreurd dat we dit bankfiliaal moesten sluiten. Maar de veiligheidseisen, vooral voor ons personeel, zijn aangescherpt zodat het niet meer is toegestaan dat één bankmedewerker alleen een gebouw beheert. Twee mensen op deze vestiging zou een erg hoge kostenpost opleveren.

    Meppeler Courant,

    Iedereen moet te allen tijde zelfstandig kleine geldbedragen kunnen verkrijgen, met persoonlijke begeleiding en service van een bankmedewerker, en binnen een redelijke afstand van de woning. Dit geldt zeker voor de groep waarvoor het pinnen niet voor de hand ligt. Sluiten filialen, dan moeten banken lokaal streven naar een kasservicepunt.

    http://www.anbo.nl/

    Zij worden verdacht van het witwassen van criminele gelden. In september werd de 45-jarige medewerker A.A. van de ING Bank gearresteerd op dezelfde verdenking. De drie bankmedewerkers waren werkzaam op de valuta-afdeling van het hoofdkantoor in Amsterdam Zuid-Oost.

    NRC,

    Woordfamilie


    Als linkerlid in samenstellingen en samenkoppelingen