beleggingswinkel


beleggingswinkel 1.0

winkel waar men orders kan geven voor de aankoop en verkoop van effecten of beleggingsproducten, en beleggingsadvies kan inwinnen

Semagram


Een beleggingswinkel…

is een winkel

 • [Functie] dient voor het geven van aankooporders en verkooporders voor effecten of beleggingsproducten en het verstrekken van beleggingsadvies

  Hoofdsemagram: winkel


  Algemene voorbeelden


  Vanochtend opende effectenhuis Binck — volgens eigen zeggen — Nederlands eerste beleggingswinkel. Binck, dat tot vanochtend al zijn zaken via internet afhandelde, denkt dat klanten behoefte hebben aan een lokatie waar ze kunnen overleggen over hun beleggingen.

  NRC,

  Al in maart vorig jaar spijkerde Schotman, commissionair van het Amsterdamse Kreeuwen Effecten, een groot bord met het woord 'Beleggingswinkel' op zijn voorpui in het Brabantse Schaijk [...]. Hij heeft 130 klanten die gemiddeld tussen 100.000 en 250.000 gulden beleggen. "Daarnaast stappen ook dames tussen de boodschappen door naar binnen met de vraag hoe hun portefeuille het vandaag doet."

  NRC,

  Eind maart opende Quadriga een beleggingswinkel aan de peperdure 5th Avenue in New York [...]. Het is allemaal bedoeld om het grote beleggingspubliek binnen te halen. Instappen kan bij Quadriga al vanaf vijfduizend euro. Bij de meeste andere hedgefondsen ligt de drempel hoger.

  http://archief.fembusiness.nl/2005/06/04/nummer-22/Hedgefondsen-Dwars-hedgefonds-naar-Amsterdam.htm,

  Woordfamilie


  Als deel van een afleiding