beleidsgericht


beleidsgericht 1.0

( Gezegd van zaken, zelden ook van personen)
gericht op het te voeren beleid; afgestemd op het te voeren beleid; gericht op beleidsvoering

Algemene voorbeelden


Dat de subsidiëringswijze daartoe niet bijdraagt is een terechte conclusie evenals de bevinding dat het subsidiegevers weinig uitmaakt of de kerntaak adequaat wordt opgepikt. Maar anderzijds leidt de wijze van subsidiëring wel tot een beleidsgerichte oriëntatie.

http://www.bsk.utwente.nl/bw/index.html,

Voorlopig willen we ons niet wagen aan beleidsgerichte uitspraken.

http://www.psw.rug.ac.be/comwet/wgfilmtv/wgfilm/korte_beschrijving_philippeproject.htm

Er dient een opleidingsprogramma te worden opgezet, met als doelstellingen: het opleiden van beleidsgerichte epidemiologen, waarbij elementen worden samengevoegd uit verschillende vakgebieden, zoals diergeneeskunde, zoötechniek, (bedrijfs)economie, informatieanalyse, bestuurskunde en politicologie.

http://www.agro.nl/nrlo/verkenningen/nr010201.shtml,

Dat de simpele visie van calculerend gedrag op basis van statische percepties dominant is in locatiekeuzeproblematiek (overigens niet alleen als het om afvalverwerking gaat) heeft institutionele achtergronden. Het heeft ook grote gevolgen. Beleidsgericht leren door overheden wordt er sterk door belemmerd.

http://www.rmno.nl/,

De betrokken vereniging geeft minstens viermaal per jaar een tijdschrift uit over dat thema met een hoofdzakelijk sensibiliserende, vormende, wetenschappelijke en/of beleidsgerichte inhoud.

http://www.minaraad.be/2003/2003-14.pdf,

Er werd vooral intens samengewerkt in beleidsgerichte werkgroepen, er werden voordrachten gegeven [...] en er werden nieuwe projecten opgezet die dit jaar zullen worden gerealiseerd.

http://www.seniorama.be/pwo/nb10.htm,

Kennis niet zozeer in de vorm van beleidsgerichte praktisch toepasbare kennis – dergelijke kennis is zeker nodig, maar wordt al voldoende voortgebracht – maar fundamentele kennis over nieuwe ontwikkelingen.

http://www.awt.nl/nl/,

Om de kennis en expertise actueel te houden en te vergroten is voortdurend (toegepast) onderzoek vereist naar de beleidsgerichte, wetenschappelijke en technische aspecten van de archeologische monumentenzorg.

http://www.archis.nl/html/informatie/pdf/beleidsplan.pdf,

De aanbieders van onderzoek zijn globaal in twee groepen te scheiden: de (al dan niet commerciële) beleidsgerichte onderzoeksbureaus en de universiteiten.

NRC,

Er wordt een viertal managementoriëntaties onderscheiden, te weten: taakgericht, organisatiegericht, beleidsgericht en passief.

http://www.bsk.utwente.nl/bw/index.html,

Wat het reële beleidsprobleem te Brussel betreft, is de vraag hoe adequaat en snel het politiek-institutionele functioneren (met name de verkaveling) op de beleidsgerichte verwachtingen van de modale Brusselaars inspeelt.

De Standaard,

Combinatiemogelijkheden


met substantief


  • beleidsgericht onderzoek

Op het einde van de vorige legislatuur werd een bijkomend programma opgezet voor de financiering van het beleidsgericht onderzoek.

http://www.rug.ac.be/opening2001/minister.html,

Onderzoek naar het ontstaan en het waarom van de hedendaagse positie van vrouwen en mannen alsmede beleidsgericht onderzoek gericht op het veranderen van die positie kan inzicht in alle maatschappelijke verhoudingen vergroten.

http://www.pscw.uva.nl/bvz/onderzpr.html

De reorganisatie van beleidsgericht onderzoek is een ander belangrijk dossier dat de voorbije maanden werd afgewerkt.

http://www.rug.ac.be/opening2001/minister.html,

We hebben aan deze kijk van het milieubeleid op milieuproblemen wat aandacht willen geven, omdat het ook de bril is waarmee naar oplossingen wordt gezocht. Deze bril is zeer structurerend voor de aard van het milieubeleid, voor het beleidsgericht milieuonderzoek en voor de prioriteiten die daarin worden gelegd.

http://www.kleurrijkvlaanderen.be/doc/serv_discussienota_milieu_en_innovatie.pdf,

Ten behoeve van de decretaal voorziene evaluatie en herziening van het Ruimtelijk Structuurplan Vlaanderen moet in het beleidsgericht wetenschappelijk onderzoek prioriteit gaan naar gegevensbeheer en methodieken.

http://www2.vlaanderen.be/ned/sites/ruimtelijk/,

De kracht van de Amsterdamse theoretische traditie benutten en tevens zoeken naar een koppeling tussen theoretisch en empirisch onderzoek. Binnen dit algemene kader wordt zowel fundamenteel als beleidsgericht onderzoek verricht.

http://www.pscw.uva.nl/bvz/onderzpr.html

Vijftig tot zestig procent van alle criminologisch onderzoek in Groot-Brittannië wordt gefinancierd door het Home Office. Dit geld is bedoeld voor beleidsgericht onderzoek.

http://www.awt.nl/nl/,

Alhoewel via het jaarlijkse Programma Beleidsgericht Onderzoek grote inspanningen zijn geleverd voor het stroomlijnen van het beleidsgericht onderzoek, dient hier nog verder werk te worden gemaakt van een meer transparant beleid en kwaliteitsbewaking.

http://www.esat.kuleuven.ac.be/sista/education/techecon/00-01/les_4files/dillemans_0.htm,

  • een beleidsgerichte opleiding

Een beleidsgerichte postdoctorale opleiding in de opzet waarvan de grote ervaring van Rutten, opgedaan in "Den Haag", is uitgekristalliseerd.

http://www.few.eur.nl/few/research/pubs/ocfeb/documents/pp0001.pdf,

  • een beleidsgerichte strategie
  • een beleidsgerichte studie
  • een beleidsgerichte visie
  • een beleidsgericht thema

In artikelen, rapporten en beleidsnota's van diverse instanties worden steeds vaker termen gebruikt als 'genderbenadering', 'genderbewuste ontwikkelingssamenwerking', 'genderplanning' [...]. Ik vraag mij af of er nu veel verandert met de introductie van deze nieuwe terminologie. Zijn de theoretische analyses en de beleidsgerichte visies en strategieën nu zo anders dan destijds onder de noemer vrouwen en ontwikkeling?

http://casnws.scw.vu.nl/publicaties/keuper-ontwik.html,

Er bestaat een diversiteit aan theoretische benaderingen en beleidsgerichte visies en strategieën.

http://casnws.scw.vu.nl/publicaties/keuper-ontwik.html,

Het is de bedoeling dat naast de landelijke, kwantitatief georiënteerde publicatie ook beleidsgerichte thematische studies verschijnen.

http://www.scp.nl/boeken/werkprogramma/2000/nl/html/voorw.htm,

Heel wat consultancy firms leggen zich toe op beleidsgerichte studies.

http://aivwww.rug.ac.be/Studentenadministratie/Studiegids/2001/NL/INDEX.HTM

Er zijn enkele hoofdstukken over maatschappelijke thema's, zoals participatie en publieke opinie, en een specifiek intersectoraal en beleidsgericht thema.

http://www.scp.nl/boeken/werkprogramma/2000/nl/html/voorw.htm,

Er kan gekozen worden uit jeugdhuisgerichte, persoonsgerichte, vaardigheidsgerichte of beleidsgerichte thema's.

http://digitaalbrussel.vgc.be/webpages/jh/tongeluk/verslagen%5CJaarverslag%202000.doc.

Actuele, beleidsgerichte thema's vormen de hoofdmoot van deze studie.

http://www.awt.nl/nl/,

met bijwoord


  • meer beleidsgericht
  • sterk beleidsgericht

Orthopedagogen voeren ook steeds meer beleidsgerichte taken uit binnen organisaties.

http://www.psy.kuleuven.ac.be/monitoraat/onderwijs/pedagogiek.html

Menig criminologisch onderzoek in Nederland richt zich op kortetermijnvraagstukken en is nog altijd sterk beleidsgericht.

http://www.awt.nl/nl/,

met ander, nevengeschikt adjectief


  • praktijkgericht en beleidsgericht
  • publieksgericht en beleidsgericht
  • vaardigheidsgericht of beleidsgericht

Om onze eisen kracht bij te zetten starten we als initiatiefnemers van deze tekst een publieks- en beleidsgerichte campagne om het gebruik van retourverpakkingen te stimuleren.

http://www.bondbeterleefmilieu.be/PDF/platformtekst.pdf

Het team bosecologie werkt aan een wetenschappelijke ondersteuning van het beleid inzake bosbeheer en natuurontwikkeling. Dit gebeurt via allerlei formele en informele adviesverlening (b.v. in stuurgroepen) maar ook via drie sterk praktijk- en beleidsgerichte opdrachten.

http://www.ibw.vlaanderen.be/,

Er kan gekozen worden uit jeugdhuisgerichte, persoonsgerichte, vaardigheidsgerichte of beleidsgerichte thema's.

http://digitaalbrussel.vgc.be/webpages/jh/tongeluk/verslagen%5CJaarverslag%202000.doc.

Woordfamilie


Als deel van een afleiding